logo

הפסקת אש נדירה באוקראינה: רוסיה ואוקראינה החלו בפינוי משותף של אזרחים

9

לאחר ארבעה ימים של הפסקת אש מקומית שהושגה בתיווכה של מלניה טראמפ, שיירת אוטובוסים ורכבי סיוע נכנסה לעיר אולשקי שבשליטת רוסיה. כ-2,000 תושבים עדיין נמצאים בעיר ההרוסה, ומספר המתפנים טרם התברר

רעות גולדמן
רעות גולדמן30/10/2026 - 14:38
חייל פצוע מחולץ באמצעות רחפן, מתוך סרטון שפרסמה חטיבת הסער ה-92 של צבא אוקראינהצילום: Ukraine's 92nd Assault Brigade

רוסיה ואוקראינה החלו היום (שישי) במבצע פינוי משותף של אזרחים מהעיר אולשקי שבדרום אוקראינה, הנמצאת בשליטת רוסיה מאז תחילת המלחמה. המבצע מתאפשר בעקבות הפסקת אש מקומית וחריגה, שהושגה בתיווכה של הגברת הראשונה של ארצות הברית, מלניה טראמפ, ונכנסה לתוקף ביום שלישי. הפסקת האש נועדה לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי ופינוי תושבים מהעיר ההרוסה, לאחר שנים של לחימה ומחסור חמור במזון ובתרופות.

שיירה של 25 אוטובוסים, אמבולנסים ורכבי סיוע נכנסה לעיר, שבה נותרו כ-2,000 תושבים. המבצע מתבצע בתיאום בין נציגי רוסיה ואוקראינה, ובמסגרתו יוכלו התושבים לבחור אם להתפנות לשטח שבשליטת אוקראינה או לרוסיה. "כל מי שמעוניין לעזוב את אולשקי יוכל לעשות זאת בבטחה", הודיעו שתי המדינות בהצהרות זהות. "מי שיבחר להישאר יוכל לעשות זאת ויקבל את כל הסיוע ההומניטרי הדרוש לו".

זלנסקי, פוטין
הפסקת אש נדירה. זלנסקי ופוטין צילום: עיבוד תמונה, רויטרס

לקראת המבצע הושלמו אתמול עבודות לפינוי מוקשים מצירי הגישה לעיר, שבמהלכן נהרגו שני בני אדם. נציב זכויות האדם האוקראיני, דמיטרו לובינץ, הודיע כי הפינוי צפוי להימשך עד השעה 14:00, ולאחר מכן תחל חלוקת הסיוע.

לפי מתנדבת מקומית ששוחחה עם AP, כאלף תושבים הביעו רצון לעזוב את העיר. עם זאת, ראש ממשלת אוקראינה הבהיר היום כי מספר המתפנים עדיין אינו ידוע, וחזר בו מדיווח קודם שלפיו 527 בני אדם מתכננים לעבור לשטח אוקראיני.

ההסכם הושג בסיועה של מלניה טראמפ ובמעורבות האפיפיור לאו ה-14. הפסקת האש אמורה להימשך עד יום ראשון בערב, אך היא מוגבלת לאזור אולשקי וסביבתה.

במקביל למבצע ההומניטרי, הלחימה נמשכת בחזיתות אחרות. משרד ההגנה הרוסי דיווח על יירוט של יותר מאלף כטב"מים אוקראיניים במהלך הלילה, ואילו חיל האוויר האוקראיני דיווח על מתקפות טילים וכטב"מים רוסיות.

עוד באותו נושא: