logo

ארה"ב הטילה סנקציות על הבנק הרוסי VTB בשל סיוע לאיראן

1

משרד האוצר האמריקני הודיע כי VTB, מהבנקים הגדולים ברוסיה, הקים קשרים עם מוסדות פיננסיים איראניים שהוטלו עליהם סנקציות וסייע בהעברת מיליארדי דולרים של נכסים איראניים מוקפאים. בוושינגטון הזהירו מוסדות פיננסיים זרים מפני המשך פעילות עם הבנק

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 14/09/2026 - 22:43
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משוחח עם התקשורת על סיפון המטוס הנשיאותי "אייר פורס 1", לאחר ביקור בן יומיים באירלנד – 13.9.2026צילום: רויטרס

משרד האוצר האמריקני הודיע הערב (שני) כי הטיל סנקציות הקשורות לאיראן על VTB, אחד הבנקים הגדולים ברוסיה, בטענה שסייע למשטר האיראני לעקוף את הסנקציות האמריקניות. לפי משרד האוצר, הבנק הקים קשרי בנקאות עם מוסדות פיננסיים איראניים שכבר נתונים לסנקציות, פעל להרחבת פעילותו בטהרן ונקט צעדים להעברת מיליארדי דולרים של נכסים איראניים שהיו מוקפאים.

המהלך נעשה במסגרת "מבצע נידוי כלכלי" (Operation Economic Outcast), קמפיין שהשיק הממשל בחודש שעבר במטרה לנתק את מקורות המימון של איראן. שר האוצר סקוט בסנט אמר כי ארה"ב "תמשיך לזהות, לחשוף ולבודד את הגורמים המסייעים לאיראן", והזהיר מוסדות פיננסיים זרים כי המשך פעילות עם VTB עלול לחשוף גם אותם לסנקציות אמריקניות.

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט
שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט צילום: רויטרס

מוקדם יותר היום שר האוצר האמריקני סקוט בסנט אמר כי משרד האוצר השיק את המבצע במטרה לנתק את כל צינורות המימון של המשטר האיראני ושל הגורמים המסייעים לו. "זו הסיבה שפרסמתי קריאה חדשה לחושפי שחיתויות ולמוסרי מידע להעביר לנו פרטים על מי שמסייעים לטרור האיראני".

עוד אמר כי "לכל אדם ברחבי העולם שמחזיק במידע על צינורות המימון האלה: זו ההזדמנות שלכם. אם יש בידיכם מידע מעשי שניתן לפעול על פיו עבור משרד האוצר, ייתכן שתהיו זכאים לתגמול - ללא קשר למקום שבו אתם חיים או לזהות המעסיק שלכם. אם ראיתם משהו - אמרו משהו".

עוד באותו נושא: