logo

רכבים, אלכוהול ומוצרי חלב: טראמפ מחריף את מלחמת הסחר עם קנדה

2

חלק מהצעדים משנים את רשימת המוצרים הקנדיים שעליהם מוטל מכס נוסף של 50%, בעוד אחרים מחליפים את המכס באיסור מוחלט על יבוא מוצרים מסוימים. ביום שני האחרון, טראמפ איים שיפעל למניעת מכירת מטוסי יצרנית המטוסים הקנדית בומברדייה בארצות הברית

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 09/09/2026 - 10:15
דונלד טראמפ באירוע בבית הלבן, 24.8.2026צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם אמש (שלישי) על חמישה צווים נשיאותיים המחריפים את צעדי הסחר נגד קנדה, בטענה ל"אפליה מתמשכת" של מוצרים וחברות אמריקניות. ההכרזות מתמקדות בשלושה תחומים: כלי רכב, משקאות אלכוהוליים ומוצרי חלב.

חלק מהצעדים משנים את רשימת המוצרים הקנדיים שעליהם מוטל מכס נוסף של 50%, בעוד אחרים מחליפים את המכס באיסור מוחלט על יבוא מוצרים מסוימים. השינויים הראשונים ייכנסו לתוקף ב-15 בספטמבר, ואיסורי היבוא החדשים ב-29 בספטמבר.

המהלך נשען על סעיף 338 לחוק המכסים האמריקני ונוסף לשורת צעדים שכבר נקט טראמפ נגד קנדה מאז חזר לבית הלבן, בהם מכסים רחבים על סחורות קנדיות ומכסים סקטוריאליים על פלדה, אלומיניום, כלי רכב ומוצרים נוספים. באותו יום הורה טראמפ גם להגביל רכישת מוצרים קנדיים בחוזים של הממשל האמריקני

דונלד טראמפ, 4.9.2026
תוקף את הקנדים. טראמפ צילום: GettyImages, Roberto Schmidt

ביום שני האחרון, טראמפ איים שיפעל למניעת מכירת מטוסי יצרנית המטוסים הקנדית בומברדייה בארצות הברית, על רקע העימות המסחרי המתמשך בין וושינגטון לאוטווה.

"לא עוד מכירת בומברדייה בארצות הברית! המוצרים שלהם לא מספיק טובים", כתב טראמפ ברשת החברתית טרות'. עוד טען כי יותר ממחצית מהכנסות החברה מגיעות מהשוק האמריקני והאשים את קנדה בחסימת חברות ובנקים אמריקניים.

טראמפ תקף במיוחד את היחס ליצרנית המטוסים האמריקנית גאלף סטרים ואמר: "אם הם רוצים את השוק שלנו, הם חייבים לייצר כאן ולהפסיק להתייחס לאמריקה כמו אל קופת חיסכון". הוא חתם בקריאה: "קנו אמריקני. טוסו במטוסים אמריקניים. תיהנו ממשקאות אמריקניים. הפליגו באגם אמריקני. אמריקה תחילה".

עוד באותו נושא: