logo

מבצע חריג בלב בגדאד: בכירים ופוליטיקאים נעצרו בחשד לשחיתות ענק

1

לפי דיווח בעיתון הקטרי אל-ערבי אל-ג'דיד, כוחות הביטחון העיראקיים סגרו את האזור הירוק המאובטח ופשטו על בתיהם של פוליטיקאים, חברי פרלמנט ובכירים לשעבר. לפחות 20 נעצרו במסגרת חקירות על מעילות, ביזה וניצול סמכות בהיקף של מיליארדי דולרים

ליה ויין
ליה וייןעודכן לאחרונה 28/06/2026 - 10:44
עיראק: מפגינים הסתערו על הפרלמנט במחאה על חוסר היציבות הפוליטית 28.07.22צילום: רויטרס

כוחות הביטחון העיראקיים, בשיתוף המנגנון ללוחמה בטרור והצבא, פתחו הלילה (ראשון) במבצע רחב של פשיטות ומעצרים באזור הירוק המאובטח במרכז בגדאד. המבצע כוון נגד פוליטיקאים בכירים, אנשי עסקים ובכירים נוספים, על רקע תיקים הנוגעים לשחיתות כספית וניצול סמכות - כך לפי דיווח בעיתון הקטרי אל-ערבי אל-ג'דיד.

מקורות פוליטיים וביטחוניים בעיראק מסרו לעיתון כי לפחות 20 פוליטיקאים, חברי פרלמנט ובכירים בממשלה העיראקית הקודמת נעצרו בשעות האחרונות במסגרת מבצע רחב היקף שביצעו כוחות השירות ללוחמה בטרור ויחידת המבצעים המיוחדים, הכפופה לראש ממשלת עיראק עלי אל-זיידי.

ראש ממשלת עיראק המיועד החדש, עלי אל-זיידי, עיראק, 28 באפריל 2026
לפחות 20 פוליטיקאים נעצרו כשהם לוקחים חלק ממשלתו של עלי-אל זיידי. ראש ממשלת עיראק הנוכחי צילום: רויטרס, לשכת התקשורת של ראש ממשלת עיראק

לפי הדיווח, לפנות בוקר סגרו כוחות הביטחון את כל הכניסות והיציאות לאזור הירוק במרכז בגדאד, אסרו על תנועה במקום, ולאחר מכן פתחו בפשיטות על כמה ארמונות ובתים של פוליטיקאים, בכירים וחברי פרלמנט.

עוד דווח כי בין העצורים ישנם בכירים בממשלתו הקודמת של מוחמד שיאע א-סודאני, החשודים בעבירות שחיתות, לצד חברי פרלמנט מכהנים ופוליטיקאים נוספים. המקורות אמרו כי המבצע בא בעקבות חקירות נרחבות שמנהלת הממשלה בנוגע למשרדי הנפט והחשמל ולתחום ההשקעות, שחשפו לפי החשד מעשי ביזה, מעילות ומניפולציות בכספים בהיקף המוערך במיליארדי דולרים.

בין העצורים, לפי הדיווח, נמצאים מנהיג פוליטי, חברת פרלמנט בכירה ושר לשעבר. בעיתון הקטרי צוין כי מדובר במבצע הרחב ביותר שנערך בעיראק נגד תופעת השחיתות המושרשת במדינה, על רקע העלייה בשיעורי העוני והאבטלה. עוד דווח כי חסינותם של כמה מחברי הפרלמנט שבבתיהם נערכו הפשיטות הוסרה מראש, בעקבות תיאום בין נשיאות הפרלמנט, מערכת המשפט והממשלה.

ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני לצד נשיא איראן איברהים ראיסי בטקס קבלת פנים בטהראן, 29 בנובמבר 2022
י בין העצורים ישנם בכירים בממשלתו הקודמת של מוחמד שיאע א-סודאני. ראש ממשלת עיראק הקודם צילום: רויטרס

הפעיל הפוליטי העיראקי אחמד א-טאאי אמר לאל-ערבי אל-ג'דיד כי "המבצע הנוכחי עשוי להימשך זמן רב יותר אם קיימות התחייבויות או לחצים אמריקאיים על הממשלה לפעול נגד השחיתות, הלבנת ההון ומימון פעילותן של הקבוצות החמושות המוגדרות כבעלות ברית של איראן". לדבריו, הממשלה החדשה בראשות עלי אל-זיידי מבקשת "להשיג התקדמות בכמה תיקים מוגדרים, לקראת ביקורו הצפוי של אל-זיידי בוושינגטון באמצע החודש הבא".

בתוך כך, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י הודיע כי ייסע היום לעיראק כדי לקיים התייעצויות בנוגע לסוגיות אזוריות ודו-צדדיות, ובהן גם התיאום לקראת טקסי ההלוויה של המנהיג העליון הקודם באיראן, עלי חמינאי.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

עוד באותו נושא: