logo

אירופה נגד סמוטריץ': שורת מדינות הכריזו על סנקציות ומניעת כניסה לשטחן

300

שר החוץ הצרפתי מסר כי ח"כ בצלאל סמוטריץ' נאסר בכניסה לצרפת, לצד ארבעה מנהיגי ארגוני מתנחלים ו-21 מתנחלים. בהצהרה משותפת גינו בריטניה, אוסטרליה, קנדה, צרפת ונורווגיה את אלימות המתנחלים בגדה והזהירו כי ינקטו צעדים נוספים אם ישראל לא תפעל בדחיפות

רויטרסעודכן לאחרונה 09/06/2026 - 15:07
בצלאל סמוטריץ' לחה״כ אימן חטיב-יאסין בדיון בוועדת הכספים: ״אנחנו אשמים שאתם רוצחים אחד את השני?״צילום: ערוץ כנסת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נאסר בכניסה לצרפת, לצד ארבעה מנהיגי ארגוני מתנחלים ו-21 מתנחלים, כך מסר היום (שלישי) שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארו. בנוסף, שרי החוץ של בריטניה, אוסטרליה, קנדה, צרפת ונורווגיה גינו את אלימות המתנחלים בגדה המערבית, על רקע מה שתיארו כהידרדרות במצב באזור.

בהודעה נמסר כי המדינות נקטו פעולה מתואמת כדי להטיל אחריות על מתנחלים ישראלים קיצונים, לאחר שהטילו מוקדם יותר היום סנקציות חדשות. בהצהרה משותפת של בריטניה נמסר: "אנו מוכנים לנקוט בפעולות נוספות אם ממשלת ישראל לא תנקוט צעדים דחופים לטיפול במצב בשטח". עוד נמסר כי "מתנחלים קיצונים ואלימים, בגיבוי תומכיהם, ממשיכים לתקוף פלסטינים ולפגוע בזכויות האדם שלהם".

בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר בהשבעת הכנסת ה-25, 15 בנובמבר 2022
נאסרה כניסתם לצרפת. סמוטריץ' ובן גביר צילום: ראובן קסטרו

בדומה לסמוטריץ', בחודש מאי שר החוץ הצרפתי, ז'אן-נואל בארו, הודיע כי תיאסר כניסתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לשטח צרפת. זאת, בתגובה לתיעוד של השר כשהגיע לסיור בנמל אשדוד בתפיסת פעילי המשט, שהצליח לעורר סערה מדינית רחבה.

בתיעוד שפורסם, השר לביטחון לאומי אמר תוך שהוא מניף את דגל ישראל: "הם באו עם הרבה גאווה, כגיבורים גדולים, תראי איך הם נראים עכשיו", והחווה בידו לעבר הפעילים הכפותים לרצפה. הוא קרא: "לא גיבורים ולא כלום - תומכי טרור".

עוד באותו נושא: