logo

איש עסקים ישראלי נמצא מת במסעדה באתיופיה; נבדק חשד שהורעל

53

הישראלי, בשנות ה-40 לחייו, נמצא ללא רוח חיים במסעדה באדיס אבבה בנסיבות שטרם התבררו. משרד החוץ מלווה את משפחתו ופועל מול הרשויות באתיופיה ובישראל להשבת גופתו לקבורה בארץ

יואב איתיאל
יואב איתיאל28/10/2026 - 21:16
נשיא המדינה בביקורו הממלכתי באתיופיהצילום: מעריב

איש עסקים ישראלי בשנות ה-40 לחייו נמצא היום (רביעי) ללא רוח חיים במסעדה באדיס אבבה, בירת אתיופיה, בנסיבות שטרם התבררו. במסגרת בדיקת נסיבות מותו נבחן חשד כי הורעל. בשלב זה לא ידוע מה גרם למותו.

משרד החוץ הודיע כי קונסולית ישראל באדיס אבבה והמחלקה לישראלים בחו"ל מלווים את משפחתו של המנוח ופועלים בתיאום עם הרשויות הרלוונטיות באתיופיה ובישראל, במטרה להשלים את ההליכים הנדרשים ולהביא את גופתו לקבורה בישראל בהקדם האפשרי.

אדיס אבבה, אתיופיה  3 בנובמבר 2021
אדיס אבבה, אתיופיה צילום: רויטרס

משפחתו של איש העסקים פועלת אף היא להבאת ארונו לישראל. ממשרד החוץ נמסר: "משרד החוץ מביע את צערו על מותו של האזרח הישראלי ומשתתף בצערה של המשפחה". נסיבות המוות עדיין אינן ברורות, והחשד להרעלה טרם אומת.

לפני כחודש, נעצר צעיר שתכנן להרעיל מזון בבתי כנסת בארה"ב. ג'ונתן האנטר קריימר, צעיר בן 21 מהעיירה וולנסיה כ-30 ק"מ צפונית לפיטסבורג שבפנסילבניה, נעצר בחשד שהתכונן לבצע פיגוע המוני בהשראת ארגון הטרור דאעש - "בעדיפות לבית כנסת". לפי משרד המשפטים האמריקני, החוקרים סיכלו את המהלך לאחר שאיתרו אותו עם רובה חצי־אוטומטי, מחסניות ותחמושת.

עוד באותו נושא: