חיזבאללה העלה בימים האחרונים את רמת הכוננות של כוחותיו בלבנון, מחשש להסלמה מצד ישראל או להתגברות המתיחות בזירה הפנימית במדינה. כך דיווח אתמול (שלישי) ערוץ אל-ג'דיד הלבנוני, מפי מקורות המעורים בנושא.
על פי הדיווח, העלאת הכוננות נעשתה על רקע החשש משני תרחישים אפשריים: הסלמה ביטחונית מול ישראל או התפתחויות בזירה הפנים-לבנונית. עם זאת, בדיווח לא פורט אילו צעדים מבצעיים ננקטו במסגרת העלאת הכוננות.

דיווחים סותרים על תנועת פעילי חיזבאללה
במקביל, מקורות ששוחחו עם אל-ג'דיד דחו את הדיווחים שלפיהם חיזבאללה העביר פעילים מדרום לבנון לדאחיה, המעוז המרכזי של הארגון בדרום ביירות. לדבריהם, המידע על העברת הפעילים "אינו מדויק", ולפעילים המוצבים בדרום לבנון אין משימות או תפקידים בדאחיה.
ההכחשה הגיעה בעקבות דיווח של ערוץ MTV הלבנוני, שלפיו גורמים שהוגדרו "הגורמים הרלוונטיים" זיהו תנועה של פעילי חיזבאללה מדרום המדינה לעבר הדאחיה ואזורים נוספים בביירות.
כך, בעוד ששני הדיווחים עוסקים בהיערכות הארגון לנוכח המתיחות, קיימת ביניהם מחלוקת באשר לתנועת הפעילים בתוך לבנון. בשלב זה, הדיווחים אינם מספקים תמונה ברורה לגבי היקף השינויים בהיערכות חיזבאללה בשטח.