logo

"עוד תבוסה מבישה לארה"ב": באיראן חוגגים את ביטול "פרויקט חופש"

1297

השגריר האיראני בפקיסטן כתב כי טראמפ יתחרט אם יפעל שוב בצורה צבאית. בתקשורת האיראנית חגגו את הצעד האמריקני ואמרו: "סומליה משפיעה יותר מארצות הברית על המשוואות הגלובליות באזור"

ליה ויין
ליה וייןעודכן לאחרונה 06/05/2026 - 11:02
דונלד טראמפ מדבר על חשיפת דוחות העב"מיםצילום: רויטרס

לאחר ביטול "פרויקט חופש" של ארצות הברית, שגריר איראן בפקיסטן רזא מוגהדאם עוקץ את האמרינקים וכתב בטוויטר: "מי שחוזר על ניסיון שכבר נעשה בעבר, יתחרט על כך".

אל השגריר האיראני הצטרף חבר הפרלמנט האיראני מחמוד נבויאן שכינה את הצעד כ"עוד תבוסה מבישה למשטר האמריקני מול העם האיראני הגדול: הפעולה שנקראה "חירות" של האויב במצר הורמוז נעצרה עוד לפני שהחלה, בשל חשש מאבדות".

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ צילום: רויטרס

גם איש התקשורת והפוליטיקאי האיראני ספהר ח'לג'י כתב הבוקר ב-X : "כפי שניתן היה לצפות, המבצע של טראמפ תחת השם 'פרויקט החירות' לפתיחת מצר הורמוז נכשל כבר ב- 24 השעות הראשונות, והעולם ראה שוב, בפעם המי יודע כמה בשנה האחרונה, את כישלון ההבטחות והתעמולה של טראמפ".

לדבריו של ח'לג'י, העולם מתמודד עם "מופעים מגוחכים" מצד טראמפ. "בשנה האחרונה הוא כבר 'סגר' עשרות פעמים את התיק הגרעיני של איראן, 'הביס' את הצבא האיראני, 'פתח' את מצר הורמוז ושינה את הרפובליקה האסלאמית - אך כל העולם רואה שעדיין נושאת המטוסים שלו כבר יותר מ־60 יום אינה מעזה להתקרב לטווח של 500 ק"מ ממצר הורמוז", עקץ.

עוד אמר כי כעת מדינה כמו סומליה משפיעה יותר מארצות הברית על המשוואות הגלובליות באזור.

עוד באותו נושא: