logo

טראמפ לאיראן: המו"מ ייעשה בטלפון, לא נרשה נשק גרעיני

4

הנשיא האמריקני ביטל פגישה שתוכננה להיערך פנים אל פנים עם נציגים איראנים והודיע כי השיחות יתקיימו בקווים מאובטחים. טראמפ הדגיש את העוצמה הצבאית של ארצות הברית והבהיר שהמטרה היחידה להסכם היא מניעת התחמשות גרעינית מצד טהראן

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 26/04/2026 - 18:43
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עומד לדבר על המשא ומתן עם איראןצילום: Alex Brandon

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע היום (ראשון) כי המשא ומתן בנושא תוכנית הגרעין האיראנית יתנהל בשיחות טלפון בלבד ולא בפגישות ישירות. הוא הדגיש כי דרישת הסף להסכם נותרה פשוטה וחד משמעית ונועדה למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני.

הנשיא התייחס לביטול פגישה שתוכננה ליום שלישי הקרוב בין נציגי המדינות. לדבריו, אין הצדקה לשלוח צוותים אמריקניים לנסיעות ארוכות כשאפשר לקיים את המגעים ממרחק. טראמפ ציין את חלקה של פקיסטן בניסיונות התיווך מול איראן, אך הבהיר כי המשא ומתן ימשיך בקווים מאובטחים. "אם הם רוצים, הם יכולים להתקשר אלינו", אמר.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צילום: רויטרס

לצד המגעים המדיניים, טראמפ התייחס ללחץ שמפעילה ארצות הברית על ההנהגה באיראן, בדגש על הפן הצבאי. הוא הזכיר את המשך בניית הכוח של הצבא האמריקני עוד מתקופת כהונתו הראשונה, וציין כי הממשל מבקש לאשר תקציב ביטחון שנע בין 1.2 ל-1.5 טריליון דולר.

"יש לנו את הצבא החזק בעולם בפער גדול, והוכחנו את זה בוונצואלה וגם כאן", הסביר טראמפ. הוא הביע תקווה שהאיראנים יפעלו בחוכמה ויקבלו את תנאי ההסכם, אך הזהיר כי אם המגעים ייכשלו ארצות הברית תנצח בכל מקרה.

עוד באותו נושא: