logo

טראמפ: "ציוויליזציה שלמה תמות הלילה, ולעולם לא תשוב"

2393

12 שעות לפקיעת האולטימטום, נשיא ארצות הברית שיגר איום חריף במיוחד למשטר האייתולות. "אני לא רוצה שזה יקרה, אבל זה כנראה יקרה", כתב בדבריו ברשת החברתית Truth. סגנו של טראמפ, ג'יי די ואנס, ניסה לצנן את הרוחות: "המלחמה תסתיים בקרוב מאוד. יהיו עוד מגעים"

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 07/04/2026 - 17:48
הנשיא טראמפ: ״כל איראן יכולה להמחק בלילה אחד״צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שיגר איום נוסף לאיראן, 12 שעות לפני פקיעת האולטימטום, וכתב ב-Truth Social, הרשת החברתית שבבעלותו, כי "ציוויליזציה שלמה תמות הלילה, ולעולם לא תשוב עוד. אינני רוצה שזה יקרה, אבל זה כנראה יקרה".

לדבריו, "כעת, כשיש לנו שינוי משטר מלא ומוחלט... אולי משהו מהפכני ונפלא באמת יכול לקרות... נגלה זאת הלילה, באחד הרגעים החשובים ביותר בהיסטוריה הארוכה והמורכבת של העולם. 47 שנים של סחיטה, שחיתות ומוות יגיעו סוף-סוף לקיצן".

איראן ניתקה את ערוצי התקשורת הישירים עם ארצות הברית, בעקבות איומיו של נשיא ארה"ב טראמפ להשמיד את "כל הציוויליזציה" האיראנית, כך לפי הוול סטריט ג'ורנל. למרות הניתוק, המגעים דרך מתווכים להפסקת אש נמשכים, אך המהלך האיראני מסבך את הניסיון להגיע להסכם עד הדדליין שקבע טראמפ - שמונה בערב שעון החוף המזרחי (03:00 לפנות בוקר בישראל). גורם המעורה בפרטים אמר כי טהרן ביקשה לשדר מסר של התנגדות והתרסה באמצעות הפסקת הקשר הישיר, וכי לא ברור האם השיחות הישירות יחודשו לפני מועד פקיעת האולטימטום

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, חגיגות חג הפסחא, הבית הלבן, 6 באפריל 2026
מאיים, אבל האם גם יפעל? נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צילום: רויטרס

"וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי יותר מ-50 מטרות הותקפו באי חארג'. בתוך כך, סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי די ואנס, אמר על רקע האיומים של הנשיא דונלד טראמפ כי "מטרות המלחמה הצבאיות באיראן הושלמו. המלחמה תסתיים בקרוב מאוד. יהיו עוד מגעים עד תום האולטימטום".

מוקדם יותר איימה משמרות המהפכה כי אם ארה"ב "תחצה את הקווים האדומים", האיראנים יתקפו "מחוץ לאזור". משמרות המהפכה העבירו מסר מאיים על רקע התקיפות האמריקניות באי חארג'.

עוד באותו נושא: