logo

ארה"ב עצרה קרובות משפחה של סולימאני: "תמכו במשטר הטרור האיראני"

342

אחייניתו ובתה של קאסם סולימאני נעצרו לאחר שמזכיר המדינה מרקו רוביו שלל את מעמד התושבות הקבועה שלהן. השתיים הועברו למעצר בידי רשויות ההגירה. בנוסף, נאסרה כניסתו של בעלה של אחת מהן לארה"ב, ובמקרים נוספים ביטל הממשל גם את מעמדם של קרובי משפחה בכירים נוספים

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 04/04/2026 - 18:32
עיראק מציינת שנה לחיסול מפקד כוח קודס סולימאני 4.1.20צילום: רויטרס

הממשל האמריקני עצר הלילה (שבת) את אחייניתו של קאסם סולימאני וביתה, לאחר שמזכיר המדינה מרקו רוביו ביטל את מעמד תושבות הקבע שלהן - הגרין קארד. השתיים הועברו למעצר בידי רשויות ההגירה.

לפי הודעת הממשל, השתיים הביעו תמיכה פומבית במשטר האיראני ובמשמרות המהפכה, שיבחו תקיפות נגד חיילים אמריקאים, והפיצו תעמולה אנטי-אמריקאית, בעודן חיות בארצות הברית.

מפקד כוח קוד האיראני, קאסם סולימאני, בתפילה. 3 בינואר 2020
הממשל עצר את אחיינתו וביתה של סולמיאני. קאסם סולמיאני צילום: AP

בנוסף, על בעלה של אחת נאסרה הכניסה לארצות הברית, ובמקרה נוסף ביטל הממשל גם את מעמדן של קרובי בכירים נוספים מהמשטר האיראני. בממשל טראמפ הדגישו: "לא נאפשר לארצות הבריתת להפוך לבית עבור תומכי משטרים טרוריסטיים אנטי-אמריקאיים".

עוד באותו נושא: