logo

הטלטלה בצמרת האיראנית: "אדריכל הפיגוע בארגנטינה" מונה למפקד משמרות המהפכה

129

אחרי חיסולו של פאכפור בהפצצות חיל האוויר, בטהראן הודיעו על מינויו של אחמד וחידי לתפקיד. וחידי, שר ביטחון לשעבר ומפקד כוח קודס, מבוקש על ידי האינטרפול בגין מעורבותו בפיגוע הקטלני בבואנוס איירס

גיא אלסטר
גיא אלסטר01/03/2026 - 09:58
עשן בטהרן לאחר התקיפות הישראליות באיראן, 28.2.2026צילום: רויטרס

התקשורת האיראנית הודיעה הבוקר (ראשון) כי הגנרל אחמד וחידי, סגן מפקד משמרות המהפכה, מונה למפקד הארגון. המינוי מגיע בעקבות חיסולו של הגנרל מוחמד פאכפור אתמול, במהלך גלי ההפצצות הנרחבים של חיל האוויר הישראלי בשטח איראן.

פאכפור עצמו מונה לתפקיד לאחר שב-13 ביוני 2025 נהרג המפקד המיתולוגי של הארגון, חוסיין סלאמי, במכת הפתיחה של מבצע "עם כלביא". כעת, עם מינויו של וחידי, נראה כי טהראן בוחרת בקו הקיצוני והמנוסה ביותר אל מול המערכה הנוכחית.

אחמד וחידי, מפקד משמרות המהפכה האירניות החל מ-1.3.2026
קיצוני ומנוסה. הגנרל אחמד וחידי צילום: GettyImages, Majid Saeedi/
המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, מוחמד פאכפור, עלי שמחאני
המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, מוחמד פאכפור, עלי שמחאני צילום: עיבוד תמונה, רויטרס,Hossein Zohrevand,Maryam Kamyab

המפקד החדש: עבר עשיר בטרור בינלאומי

וחידי אינו פנים חדשות במערכת הביטחון האיראנית. בעבר כיהן כשר ההגנה וכשר הפנים של הרפובליקה האסלאמית, ובנובמבר 2025 מוה לשמש כסגן רמטכ"ל צבא איראן. אולם, שמו מוכר בעולם בעיקר בשל תקופתו כמפקד כוח קודס, היחידה האחראית על מבצעי חוץ וטרור בינלאומי.

וחידי נחשב לאיש שעמד מאחורי תכנון הפיגוע במרכז הקהילה היהודית (AMIA) בבואנוס איירס בשנת 1994, בו נרצחו 85 בני אדם ונפצעו מאות. בשל מעורבותו בפיגוע, תלוי ועומד נגדו צו מעצר בינלאומי של האינטרפול כבר משנת 2007.

עוד באותו נושא: