logo

מלחמה ושלום במפרץ: למרות הסכסוך המתמשך, סעודיה גינתה את התקיפה על האמירויות

8

אחרי מתקפת הטילים האיראנית, ועל רקע המתיחות בין ריאד לאבו דאבי, שוחח יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן עם נשיא איחוד האמירויות וגינה את התקיפה לעברן. לדבריו, הממלכה מביעה "סולידריות ותמיכה מלאה", כך לפי סוכנות הידיעות הרשמית של איחוד האמירויות

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 28/02/2026 - 16:31
מסיבת העיתונאים של טראמפ ובן סלמאן, הבית הלבן, ארצות הברית.צילום: רויטרס

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן שוחח היום (שבת) עם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד וגינה את מתקפת הטילים האיראנית לעבר איחוד האמירויות.

סוכנות הידיעות הרשמית של האמירויות, דיווחה כי בן סלמאן הביע "סולידריות ותמיכה מלאה" של הממלכה באמירויות, וכן את נכונותה של סעודיה "להעמיד את כל יכולותיה לרשות האמירויות".

ההצהרה מגיעה על רקע מתיחות בין ריאד לאבו דאבי. רק אמש דיווח עיתון ה"ניו יורק טיימס" כי יורש העצר הסעודי ביקש מהנשיא טראמפ להטיל סנקציות על האמירויות בשל תמיכתן באירגון ה-RSF בסודן, כך לפי גורמים באיחוד האמירויות.

מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, נשיא איחוד האמירויות הערביות, עם הנסיך מוחמד בן סלמאן, בריאד, ערב הסעודית, 3 בספטמבר 2025
על רקע המתיחות בין המדינות, יורש העצר הסעודי גינה את התקיפה על האמירויות. בן סלמאן ובן זאיד צילום: רויטרס

גורמים סעודים הכחישו את הדיווח וטענו כי הבקשה נגעה להטלת סנקציות על ארגון ה-RSF עצמו בלבד. מדובר בארגון צבאי שנלחם בממשלת סודן במסגרת מלחמת האזרחים במדינה.

לפני כחודשיים, ערב הסעודית תקפה משלוח נשק בנמל בדרום תימן, שלדבריה הגיע מאיחוד האמירויות הערביות אל הבדלנים, בהסלמה חסרת תקדים בין שתי בעלות הברית המתנגדות לחות'ים. לפי דובר הקואליציה הסעודית, שתי ספינות שהגיעו מנמל פוג'ירה שבאיחוד האמירויות נכנסו לנמל מוכלא ביום שבת ובראשון ללא אישור, השביתו את מערכות המעקב שלהן ופרקו כמויות גדולות של נשק וכלי רכב קרביים שיועדו עבור הבדלנים.

בהודעה רשמית, משרד החוץ הסעודי הביע בשעתו אכזבה מהתמיכה האמירתית בבדלנים והביע תקווה שהמדינה "האחות" תנקוט צעדים כדי לשמור על היחסים בין המדינות. עוד אמרו בריאד כי הביטחון הלאומי של הממלכה הוא "קו אדום" שלא יאפשרו לחצות אותו.

עוד באותו נושא: