logo

ביקור היסטורי: האפיפיור לאו ה-14 נחת בביירות

62

מנהיג הכנסייה הקתולית החל את מסעו הראשון לחו"ל בביקור בן ארבעה ימים מטורקיה, וממנו המשיך לביירות. ליאו ה-14 צפוי להיפגש עם ראש הממשלה נוואף סלאם והנשיא ג'וזף עאון, ולקרוא להרגעת ההסלמה עם ישראל והגעה להסכם שלום

גיא אלסטר
גיא אלסטרעודכן לאחרונה 30/11/2025 - 16:33
האפיפיור ליאו ה-14 בדרשה הראשונה בוותיקןצילום: רויטרס

האפיפיור לאו ה-14 נחת היום (ראשון) בבירת לבנון ביירות, עם תחילת ביקורו ההיסטורי במדינה. זאת, במסגרת מסעו הראשון בחו"ל של מנהיג הכנסייה הקתולית, שהחל בביקור בן ארבעה ימים בטורקיה.

ליאו ה-14 ייפגש עם ראש הממשלה נוואף סלאם והנשיא ג'וזף עאון וצפוי לקרוא להרגעת הרוחות, זאת על רקע ההסלמה מול ישראל והתקיפות הישראליות הרבות בשמי המדינה.

האפיפיור ליאו ה-10 ממריא מרומא לאנקרה, טורקיה, 27 בנובמבר 2025
"צפוי לקרוא להרגעת הרוחות על רקע המתיחות באזור". האפיפיור ליאו ה-14 בביקורו בטורקיה צילום: רויטרס

האפיפיור האמריקני הראשון בחר בטורקיה, שרוב אוכלוסייתה מוסלמית, כיעדו הראשון, לציון 1,700 שנה למועצת הכנסייה הקדומה שנערכה שם והניבה את "נוסח ניקיאה", הקרדו הנוצרי המשמש עד היום את רוב הנוצרים בעולם. בתום הביקור העמוס, המשיך ללבנון.

במהלך ביקורו בטורקיה, האפיפיור ערך סיור במסגד הכחול, בליווי מנהיגים מוסלמים מקומיים - אימאם המסגד והמופתי של איסטנבול - אך ללא ראש מנהל הדת של טורקיה, כפי שתוכנן במקור. מאוחר יותר הוא התקבל בקתדרלת סנט ג'ורג' באיסטנבול על ידי ראש הכנסייה האורתודוקסית המזרחית, הפטריארך ברתולומיאוס.

עוד באותו נושא: