logo

17 שורדי שבי הגיעו לגבעת הקפיטול, שם נפגשו עם השדולה להשבת החטופים

3

זוהי משלחת השורדים הגדולה ביותר שנפגשה עד כה עם גורמים בקונגרס ומטרתה-להגביר את הלחץ להחזרת החטופים. הערב, הם ייפגשו עם הנשיא טראמפ בבית הלבן. שליחנו לוושינגטון העביר את הערב במלון ווטרגייט ההסטורי שם שוהים השבים, שלא ממש רצו לדבר לציטוט

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 20/11/2025 - 06:44
פגישת טראמפ- בן סלמאן
פגישת טראמפ- בן סלמאןצילום: רויטרס

משלחת מיוחדת בת 17 שורדי שבי הגיעה הערב (רביעי) לגבעת הקפיטול בוושינגטון, לפגישה עם השדולה להחזרת החטופים והשבויים. חלק הגיעו בהסעה וחלק, לראשונה מאז שחרורם נהנו מתחושת החופש של לשכור רכב ולעשות את הדרך החורפית מניו יורק לוושינגטון הבירה. הם נפגשו עם חברי השדולה להחזרת חטופים ושבויים בראשות חברי הקונגרס פרנץ' היל ו-היילי סטיבנס. אנשים שהיו בחדר סיפרו על מצב מרגש ודי נדיר חוצה מפלגות שבו גם הדמוקרטים וגם הרפובליקנים התכנסו כדי לשמוע מהחטופים השבים ועליהם.

במשלחת חברים: מתן אנגרסט, עמרי מירן, בר קופרשטיין, נמרוד כהן, זיו ברמן, גלי ברמן, אריאל קוניו, דוד קוניו, מתן צנגאוקר יחד עם בת זוגו שורדת השבי אילנה גריצ'בסקי, גיא גלבוע דלאל, שגב כלפון, אביתר דוד, איתן הורן יחד עם אחיו, שורד השבי יאיר הורן, יוסף חיים אוחנה, אבינתן אור וזוגתו נעה ארגמני, שורדת השבי גם היא, איתן מור ואלקנה בוחבוט.

שורדי השבי גלי וזיו ברמן הגיעו לראשונה לכיכר החטופים, 8 בנובמבר 2025
חברי המשלחת שורדי השבי גלי וזיוי ברמן צילום: אתר רשמי, פאולינה פטימר

אחרי הפגישה בקונגרס, היו מבין השבים כאלה שחזרו למלון, ואחרים ניסו להנות מרגעי חופש של ממש, כולל משחק הוקי קרח מקומי, קניות או סתם מנוחה לקראת המפגש עם טראמפ בו יבקשו ממנו לא להרפות עד להשבת שלושת החללים הנותרים שעדיין בשבי חמאס.

אחר הצהריים שעון ישראל, צפוי למשלחת סיור בוושינגטון, כשב-19:00 שעון ישראל, הם יצאו לכיוון הבית הלבן, שם ב-21:00 ייפגשו עם הנשיא טראמפ, גם שליחיו המיוחדים סטיב וויטקוף וחתנו ג'ארד קושנר צפויים לנכוח בה. בחצות שעון ישראל, צפויה להם קבלת פנים וארוחת ערב בשגרירות ישראל בוושינגטון, יחד עם ארגונים יהודיים, קציני צה"ל ולוחמים. ביום שישי אמורה המשלחת לשוב לניו יורק, ובמוצאי שבת היא תחזור ארצה.

רעיון המשלחת, החל כשסטיב וויטקוף ביקש להטיס במטוס אמריקני מיוחד את השבים למפגש בבית הלבן, אבל אז ביקשה ממשלת ישראל ליטול את חסותה על הביקור באמצעות מנהלת השבויים והנעדרים, ומה שיצא מזה - הטסתם במטוס חכור של ארקיע לניו יורק והסעה מניו יורק לוושינגטון. במשלחת 70 אנשים, 17 השבים ו-53 מלווים.

שלט לנשיא טראמפ ליד שגרירות ארה"ב, 13 באוקטובר 2025
שלט לנשיא טראמפ ליד שגרירות ארה"ב, 13 באוקטובר 2025 צילום: רויטרס

שורד השבי איתן מור, הביא איתו סביבון, לרגל חג החנוכה המתקרב. במכתב שצורף לסביבון, כתב אביו של איתן, צביקה מור, מדוע בחרה המשפחה דווקא במתנה הזו. "ברצוני להביע את תודתנו העמוקה ביותר על מנהיגותך הבלתי מתפשרת ותמיכתך בהשבת יקירינו הביתה", כתב. "ילדנו היו בין החטופים שהוחזקו בעזה במשך 738 ימים בלתי נגמרים".

זוהי אחת ממשלחות השורדים הגדולות שנפגשו עד כה עם גורמי קונגרס, והיא נועדה להגביר את הלחץ הדיפלומטי להחזרת החטופים שנותרו בידי חמאס.

בחודש מרץ האחרון, משלחת רשמית של שורדי שבי פגשה בבית הלבן את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, כך לפי מקור שמעורה בפרטים. שישה שורדי השבי שהגיעו לפגישה בוושינגטון הם דורון שטיינברכר, אלי שרעבי, נעמה לוי, יאיר הורן, עומר שם טוב וקית' ואביבה סיגל. המשלחת הגיעה לארצות הברית על מנת להדגיש את הצורך בהשבה מיידית של החטופים בפני בכירי ממשל אמריקנים. שורדי השבי העניקו לנשיא טראמפ לוח זהב עם הכיתוב "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".

עוד באותו נושא: