logo

מחאה אלימה נגד מהגרים בהולנד: אנשי ימין קיצוני התעמתו עם שוטרים בהאג

394

כחודש לפני הבחירות לפרלמנט, אלפי מפגינים התכנסו בעיר שבה יושבת הממשלה ומחו נגד מדיניות ההגירה. הם השליכו בקבוקים ואבנים, שרפו ניידת וניפצו את חלונות מטה מפלגת שמאל. מנהיג הימין הקיצוני וילדרס, המוביל בסקרים וסירב להשתתף במחאה, גינה את האלימות: "אידיוטים"

גיא אלסטר
גיא אלסטר20/09/2025 - 18:45
ניידת משטרה עולה באש במהלך הפגנה בעיר האג, הולנד, 20 בספטמבר 2025צילום: רשתות חברתיות

אלפי תומכי ימין קיצוני הפגינו היום (שבת) בהאג והתעמתו עם כוחות משטרה, שהשתמשו בגז מדמיע ובזרנוקי מים כדי לפזר את המחאה שגלשה לאלימות. ההפגנה אורגנה על ידי פעילת ימין קיצוני, בדרישה להחרפת מדיניות ההגירה ולנקיטת יד קשה נגד מבקשי מקלט, כחודש בלבד לפני הבחירות הכלליות בהולנד.

תיעודים מההפגנה הראו מפגינים, שרבים מהם נופפו בדגלי הולנד ובדגלים של קבוצות ימין קיצוני, מתעמתים עם שוטרים ומשליכים עליהם אבנים ובקבוקים. לפחות ניידת אחת הועלתה באש וקבוצה של מפגינים חסמה לזמן קצר כביש מהיר בסמוך למקום ההפגנה.

בנוסף לכך, התקשורת המקומית דיווחה שמפגינים שברו חלונות של מטה מפלגת המרכז-שמאל D66, שרבים בימין הקיצוני רואים בה כמשרתת של אליטה פרוגרסיבית.

ניידת משטרה עולה באש במהלך ההפגנה בהאג, היום

צילום: רשתות חברתיות

מנהיג הימין הקיצוני חירט וילדרס, שניצח בבחירות הקודמות ומוביל גם בסקרים לקראת ההצבעה ב-29 באוקטובר, הוזמן לנאום בהפגנה, אך לא הגיע אליה.

וילדרס, שפרישתו מהקואליציה מוקדם יותר השנה הובילה לקריסתה, גינה את האלימות. הוא כתב בחשבון ה-X שלו שהפעלת אלימות נגד המשטרה היא "לחלוטין לא מקובלת" וקרא לאלו שחוללו אותה "אידיוטים".

הולנד היא אחת מכמה מדינות באירופה שידעו לאחרונה הפגנות סוערות נגד מהגרים וחוו קיטוב פוליטי עמוק ביחס לסוגייה. בשבוע שעבר הפגינו כ-150 אלף איש בלונדון נגד הגירה, במצעד שאורגן על ידי פעיל הימין הקיצוני טומי רובינסון.

עוד באותו נושא: