logo

דיווח: יעקב פרי מעורב בפרשת חטיפתם של ילדי מיליונרית גרמנייה

666

לפי "הבילד", השר וראש השב"כ לשעבר וכיום נשיאה של חברת מודיעין אזרחי, נשכר להרכיב את צוות החוטפים של שני ילדיה של כריסטינה בלוק, יורשת של רשת סטייקים גדולה, מאביהם בדנמרק. בלוק, העומדת למשפט, סירבה להגיב כנשאלה על הקשר ביניהם

גיא אלסטר
גיא אלסטרעודכן לאחרונה 06/09/2025 - 20:04
יעקב פרי, נציגי מטה משפחות החטופים והנעדרים במסע"ת בעקבות פרסום סרטון ע״י חמאס - בו מופיעה מייה שם שנחטפה לשטח הרצועה, 17 באוקטובר 2023
יעקב פרי, נציגי מטה משפחות החטופים והנעדרים במסע"ת בעקבות פרסום סרטון ע״י חמאס - בו מופיעה מייה שם שנחטפה לשטח הרצועה, 17 באוקטובר 2023צילום: ראובן קסטרו

ראש השב"כ לשעבר יעקב פרי היה מעורב בחטיפתם של ילדיה של מיליונרית גרמנייה מאביהם בדנמרק - כך דווח ב"בילד" הגרמני, בהתפתחות נוספת בפרשה שמסעירה את המדינה.

כריסטינה בלוק היא יורשת רשת הסטייקים המפורסמת "בלוק האוס", והיא עומדת כיום למשפט על חטיפתם של בתה קלארה ובנה תאודור, שהיו בני 13 ועשר בלילה הראשון של שנת 2024. הם נותרו אצל אביהם בדנמרק, אף שהיו אמורים לחזור לאמם בהמבורג אחרי ביקורם.

לפי הדיווח, המשימה של פרי הייתה להרכיב את צוות החוטפים, שהורכב משמונה אנשים - רובם ישראלים בעלי עבר ביטחוני. הוא קיבל אותה מאוגוסט הנינג, לשעבר ראש שירות ביון החוץ של גרמניה, כך לטענתו של החוקר הפרטי ורנר מאוס בן ה-85.

כריסטינה בלוק מגיעה למשפטה בהמבורג, גרמניה, 3 בספטמבר 2025
כריסטינה בלוק מגיעה למשפטה בהמבורג, גרמניה, 3 בספטמבר 2025 צילום: רויטרס

במכתב נוסף ששלח ללשכה להגנת החוקה - המקבילה הגרמנית של שב"כ - טען מאוס שפרי, שר המדע לשעבר וחבר כנסת מטעם "יש עתיד", מוכן להעיד בפני תובע גרמני על תפקידו של האנינג.

במהלך המשפט של בלוק, המתקיים בימים אלו בהמבורג, היא נשאלה על ידי עורך דינו של בעלה לשעבר אם היא מכירה את פרי ואם היא מודעת לכך שלכאורה שולמו שבעה מיליון אירו לחברת המודיעין הפרטית CGI, שפרי משמש הנשיא שלה.

היא שמרה על שתיקה. ה"בילד" ציין שלא הצליח לקבל תגובה מפרי, אלא רק מאשתו, שטענה שהוא "במרפאה".

האנינג, ראש שירות הביון הזר לשעבר, הכחיש בתוקף את חלקו בפרשה והוא הגיש תלונה נגד החוקר מאוס.

עוד באותו נושא: