logo

126 הרוגים, עשרות נוספים נפצעו, ברעידת אדמה קטלנית בטיבט

12

הרעש, בעוצמה 6.8 הכה את החלקים הצפוניים של הרי ההימלאיה ליד אחת הערים הקדושות בטיבט. הוא הרעיד בניינים בבהוטן והודו השכנות. רעידות הורגשו גם בבירת נפאל, קטמנדו, במרחק של כ-400 ק"מ ממוקד הרעידות, שם התושבים ברחו מבתיהם

יואב שוסטר
יואב שוסטרעודכן לאחרונה 07/01/2025 - 21:29
קויק: רעידת אדמה בוונואטוצילום: שימוש לפי סעיף 27א'

רעידת אדמה בעוצמה 6.8 טלטלה ביום שלישי את החלקים הצפוניים של הרי ההימלאיה ליד אחת הערים הקדושות בטיבט, כך מסרו השלטונות הסיניים, לפחות 53 בני אדם נהרגו, ועשרות נפצעו. הרעש הרעיד בניינים בנפאל, בהוטן והודו השכנות.

הרעידה פגעה בשעה 9:05 בבוקר שעון מקומי, מוקד הרעש היה בטינגרי, מחוז סיני כפרי באזור האוורסט, בעומק של 10 ק"מ, כך על פי מרכז רעידת האדמה בסין. השירות הגיאולוגי של ארה"ב קבע את עוצמת הרעידה ל-7.1.

העיר לה וארמון המלוכה בחבל לדאק טיבט
העיר לה וארמון המלוכה בחבל לדאק טיבט צילום: מערכת וואלה, ליאור אקוניס

רעידות הורגשו גם בבירת נפאל, קטמנדו, במרחק של כ-400 ק"מ, שם התושבים ברחו מבתיהם.

תושבי כפרים בטינגרי דיווחו על רעידות חזקות במהלך הרעש, שבעקבותיו הגיעו גם עשרות רעידות משנה שנמדדו בעוצמה של עד 4.4 דרגות.

עוד באותו נושא: