רעידת אדמה חזקה הכתה היום (שלישי) במדינת האיים הקטנה ואנואטו שבדרום מזרח האוקיאנוס השקט. הרעש בעוצמה של 7.3 גרם לנזק רב למבנים, כולל מתחם הנציגויות הזרות בבירה פורט וילה
מוקד הרעש היה בים, מרחק של כ-57.1 ק"מ מהחוף והורגש בשעות אחר אחר הצוהריים ברחבי המדינה הקטנה שבה חיים כ 300 אלף בני אדם. לפי שעה ידוע על אדם אחד שנהרג ועל עשרות פצועים ונעדרים, כך מדווחות סוכנויות הסיוע, בהסתמך על דיווחים ראשוניים מהשטח ומהתקשורת המקומית.

הרגעים הראשונים של רעידת האדמה תועדו באינספור סרטונים שעלו לפלטפורמות המדיה החברתית. בסרטון הזה ניתן לראות בבירור את העוצמה שבה הרעיד הרעש את המבנים בעיר הבירה.
תחילה פורסמה גם אזהרת צונאמי אך היא הוסרה לאחר מספר שעות עם הסתייגות "אין עוד איום צונאמי מרעידת האדמה הזו", נמסר מהמרכז להתרעת צונאמי של שירות מזג האוויר האמריקני באוקיינוס השקט. אבל, "תנודות קלות בגובה פני הים עלולות להתרחש באזורי חוף מסוימים במהלך השעות הקרובות". נכתב בהודעה
מתחם השגרירויות בבירה פורט וילה נפגע בצורה קשה. נציגויות של ארה"ב בריטניה ניו זילנד ובריטניה ספגו נזקים כבדים ונכון לעכשיו הורו לעובדי הנציגויות להתפנות מהאיזור. ישראל מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ונואטו אך ללא נציגות פיזית במדינת האיים.