
סטודנטית איראנית עוררה סערה בסוף השבוע כשהתפשטה עד לתחתוניה אתמול (שבת) בטהרן, לכאורה במחאה על קוד הלבוש האיסלמי המחמיר במדינה לנשים.
הסרטון שפורסם ברשתות החברתיות הראה מאבטחים בקמפוס אוניברסיטת אזאד שבטהרן עוצרים את האישה האלמונית. דובר האוניברסיטה כתב ברשת -X כי "הצעירה נעצרה ובחקירתה נמצא כי היא נתונה בלחץ נפשי קשה וסובלת מהפרעה נפשית".
סרטון התיעוד של הצעירה בקמפוס אוניברסיטת אזאד בטהרן
חלק מהגולשים ברשתות החברתיות טענו שמדובר במעשה מחאה מכוון של הצעירה.
"עבור רוב האנשים, להיות לבושים רק בהלבשה תחתונה בפומבי זה אחד הסיוטים הגרועים ביותר" כתבה אחת הגולשות ,"זו תגובה להתעקשות המטופשת (של המשטר) על חובת החיג'אב".
נכון לשעה זו, גורלה של האישה אינו ידוע. עם זאת, כלי תקשורת באיראן דיווחו כי "למבצעת המעשה יש בעיות נפשיות קשות ולאחר חקירה, היא ככל הנראה תועבר להמשך טיפול נפשי בבית חולים".

בשנים האחרונות יותצר ויותר נשים החלו למחות בפומבי מגבלות הלבוש. נשים רבות השליכו את הרעלות שלהן בשלל הפגנות ששטפו את איראן בחודש ספטמבר 2022 בעקבות מותה של צעירה כורדית איראנית בחזקת משטרת המוסר לאחר שהפרה לכאורה את כללי החיג'אב. מחאה שדוכאה באלימות קשה מצד כוחות הביטחון של המשטר.