logo

ראש ממשלת דנמרק הותקפה בקופנהגן - אדם נעצר

119

החשוד באלימות נעצר מיד לאחר מכן, ועוברי אורח ששהו במקום דיווחו כי ראש הממשלה נראתה נסערת לאחר האירוע. התקיפה מגיעה יומיים לפני שהדנים הולכים לקלפיות בבחירות לאיחוד האירופי, ושלושה שבועות לאחר שראש ממשלת סלובקיה רוברט פיקו נפצע קשה בניסיון התנקשות

רויטרסעודכן לאחרונה 08/06/2024 - 02:00
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסןצילום: רויטרס

ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן , הותקפה פיזית היום (שישי) במרכז קופנהגן על ידי אלמוני, שנעצר מידית לאחר התקרית. מטעם לשכתה נמסר כי "ראש הממשלה מטה פרדריקסן הוכתה ביום שישי בערב בקולטורבט בקופנהגן, על ידי אדם שנעצר לאחר מכן. ראש הממשלה מזועזעת מהאירוע".

משטרת קופנהגן ושירות הביטחון הלאומי והמודיעין של דנמרק אישרו את האירוע לסוכנות הידיעות רויטרס, אך סירבו למסור פרטים נוספים.

השר הדני לאיכות הסביבה מגנוס היוניק צייץ ברשת X לאחר האירוע "מדה באופן טבעי בהלם מהתקיפה. אני חייב לומר שזה מטלטל את כל מי שקרוב אליה". התקיפה מגיעה יומיים לפני שהדנים הולכים לקלפיות בבחירות לאיחוד האירופי. לפני שלושה שבועות, ראש ממשלת סלובקיה רוברט פיקו נפצע קשה בניסיון התנקשות.

עוד באותו נושא: