logo

צבא קונגו: סיכלנו ניסיון הפיכה במעורבות אזרחים זרים

3

דובר הצבא אמר כי הניסיון "נקטע באבו" וכי המצב במדינה שבמרכז אפריקה תחת שליטה. לפני כן דווח על שלושה הרוגים בחילופי אש בין חמושים במדי צבא לבין מאבטחיו של פוליטיקאי בכיר בבירה, לא הרחק מארמון הנשיאות

גיא אלסטר
גיא אלסטרעודכן לאחרונה 19/05/2024 - 15:36
נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו פליקס צ'יסקדי בפגישה עם נשיא צרפת בפריז,  30 באפריל 2024
נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו פליקס צ'יסקדי בפגישה עם נשיא צרפת בפריז, 30 באפריל 2024צילום: רויטרס

צבא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הודיע כי "סיכל הפיכה" הבוקר (ראשון) ועצר את התוקפים, בהם כמה זרים. מוקדם יותר דווח על קרב יריות בין חמושים במדי צבא לבין מאבטחיו של פוליטיקאי בכיר שבו נהרגו שלושה בני אדם בבירה קינשסה.

דובר צבא קונגו, בריגדיר גנרל סילבן אקנגה, הכריז בתדרוך לתקשורת, שניסיון ההפיכה "נקטע באבו על ידי כוחות ההגנה והביטחון של קונגו והמצב תחת שליטה". הוא לא מסר פרטים נוספים.

חילופי האש התנהלו בין חמושים לבושים במדי צבא לבין מאבטחיו של פוליטיקאי בכיר בביתו בשדרות מרכזיות בעיר, מרחק של כשני קילומטרים בלבד מארמון הנשיאות. השכונה היא ביתן של כמה שגרירויות.

מפלגת השלטון של הנשיא פליקס טשיסקדי נמצאת במשבר סביב הבחירות לראשות הפרלמנט שהיו אמורות להתקיים אתמול אך נדחו. הפוליטיקאי שביתו הותקף הוא חבר הפרלמנט ויטאל קאמרה, המועמד לתפקיד יושב הראש.

עוד באותו נושא: