logo

עיראק: מפגינים פרצו לבניין הפרלמנט במחאה על המשבר הפוליטי

תומכי המנהיג הפוליטי האיסלאמי סייד מוקתדא א-סדר מתנגדים למינוי של מועמד יריב לראשות הממשלה - שלטענתם מקורב מידי לאיראן. בעיראק אין ממשלה מתפקדת מאז הבחירות הכלליות שנערכו באוקטובר

סוכנויות הידיעותעודכן לאחרונה 28/07/2022 - 14:48
עיראק: מפגינים הסתערו על הפרלמנט במחאה על חוסר היציבות הפוליטית 28.07.22צילום: רויטרס

מאות מפגינים הסתערו אתמול (רביעי) לאזור המאובטח בגדד ופרצו לבניין הפרלמנט. תומכי המנהיג הפוליטי והתאולוג האיסלאמי סייד מוקתדא א-סדר מתנגדים למינוי של מועמד יריב לראשות הממשלה.

הברית הפוליטית של א-סדר קיבלה את מרבית המושבים בבחירות הכלליות באוקטובר, אך אינה בשלטון כעת בשל משבר פוליטי שפרץ בעקבות הבחירות.

המשטרה ירתה לעבר המפגינים גז מדמיע וזרנוקי מים. הקבוצה שפרצה לאזור הירוק - המקום שבו כמה מהבניינים הממשלתיים החשובים ביותר נמצאים כמו גם השגרירויות. על פי מקור ביטחוני, בתחילה נראה היה כי המשטרה הצליחה לעצור את המפגינים, אך לבסוף אלה הצליחו "להסתער על הפרלמנט".

מפגינים הסתערו על בניין הפרלמנט בבגדד, עיראק, במחאה על המשבר הפוליטי
מפגינים בתוך בניין הפרלמנט העיראקי בבגדד, 27 ביולי 2022 צילום: רויטרס

ראש הממשלה הנוכחי של עיראק, מוסטפא אל-כאזמי, קרא למפגינים לעזוב את הבניין בזמן שהמון של אנשים שר, רקד ושכב על השולחנות.

ההסתערות הגיעה לאחר תשעה חודשים של קפאון פוליטי, שבמהלכו עימותים בין הפלגים הפוליטיים השונים במדינה מנעו את הקמתה של ממשלה חדשה.

מפגינים עירקים הסתערו על בניין הפרלמנט בבגדד, עיראק, במחאה על המשבר הפוליטי
מפגינים פרצו לבניין הפרלמנט בבגדד, 27 ביולי 2022 צילום: רויטרס

א-סדר, מנהיג דתי שיעי שרוצה להביא לקצה של ההשפעה האמריקנית והאיראנית על ענייניה הפנימיים של עיראק, טען לניצחון התנועה הלאומנית שלו לאחר הבחירות באוקטובר. עם זאת, מאחר שסרב לשתף פעולה עם מתחריו, לא הצליחה לקום ממשלה מאז.

הוא ותומכיו מתנגדים למועמדות של מוחמד א-סודני לראשות הממשלה, משום שהם סבורים שהוא מקורב מדי לאיראן.

עוד באותו נושא: