logo

אוקראינה ורוסיה יקיימו שיחות בבלארוס; פוטין העלה את הכוננות הגרעינית

1768

זלנסקי אמר כי הוא לא אופטימי, נשיא רוסיה מחריף את האיומים, האיחוד האירופי יגביר את משלוחי הנשק לקייב, ותמונות לוויין תיעדו שיירה רוסית גדולה בדרך לבירה

גיא אלסטר
טל שלו
יואב איתיאל
ברק רביד
גיא אלסטר,טל שלו,יואב איתיאל,ברק רבידעודכן לאחרונה 28/02/2022 - 10:28
הנפת דגלי רוסיה לסניף בנק בלוגנסק, אוקראינה, 27 בפברואר 2022
הנפת דגלי רוסיה לסניף בנק בלוגנסק, אוקראינה, 27 בפברואר 2022צילום: רויטרס
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון בפגישה עם שליט עומאן, לונדון, 16 בדצמבר 2021
"אנחנו צריכים להמשיך בכל דרך". ג'ונסון צילום: רויטרס

ג'ונסון: מטיל ספק בכנותו של פוטין בנוגע לשיחות עם אוקראינה

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר כי הוא מטיל ספק בכנותו של נשיא רוסיה פוטין בנוגע לשיחות עם אוקראינה, אך הסכים כי יש לנסות את כל הדרכים לסיום הסכסוך. "אם הוא (פוטין) רוצה להפסיק, אם הוא רוצה לפרוש, אם הוא רוצה לנהל משא ומתן - אלו חדשות טובות מאוד", אמר ג'ונסון לכתבים. "יש לי ספקות... אין שום דבר שראיתי עד כה בהתנהגותו שגורם לי לחשוב שהוא יכול להיות כנה. אבל אם הוא כן, אז אנחנו צריכים להמשיך בכל דרך".

חברת התעופה הרוסית אירופלוט ביטלה את כל טיסותיה לאירופה

חברת התעופה הרוסית אירופלוט ביטלה את כל טיסותיה ליעדים באירופה עד להודעה חדשה. זאת, בעקבות החלטתן של מדינות רבות ביבשת לסגור את שטחן האווירי לטיסות מרוסיה.

מטוס של חברת אירופלוט הרוסית
מטוס של חברת אירופלוט הרוסית צילום: ShutterStock
שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומס גרינפילד, בנאומה בדיון חירום במועצת הביטחון של האו"ם, לאחר הכרתה של רוסיה בעצמאות שני המחוזות הבדלניים במזרח אוקראינה. ניו יורק, 21 בפברואר 2022
תומאס-גרינפילד צילום: רויטרס

אוקראינה: רוסיה חסמה אתר עם מידע על חייליה שנהרגו או נשבו

שגריר אוקראינה באו"ם, סרגיי קיסליטסיה, הפיץ עלונים במועצת הביטחון עם מספר קו חם ואתר אינטרנט לרוסים כדי לברר על חיילים שנהרגו או נלקחו בשבי באוקראינה. לדבריו, רוסיה כבר חסמה את האתר. קיסליטסיה אמר שמשלחת מארצו נעה כעת לעבר הגבול בדרך מסוכנת לשיחות שלום עם רוסיה.

profile
ברק רביד
/

שגרירת ארה"ב באו"ם מחתה על היעדר תמיכת ישראל

שגרירת ארה"ב באו"ם הביעה מחאה בפני שגריר ישראל גלעד ארדן על כך שישראל סירבה לגבות את הצעת ההחלטה שארה"ב הביאה להצבעה במועצת הביטחון של האו"ם ביום שישי בלילה לגינוי הפלישה הרוסית לאוקראינה, כך אמרו פקידים ישראלים בכירים.

בשבוע האחרון אמרו בלשכת ראש הממשלה ובמשרד החוץ כי ארה"ב מבינה את העמדה הישראלית ואינה מפעילה עליה לחץ בנושא עמדתה כלפי הפלישה הרוסית לאוקראינה. ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד אמרו זאת לשרים הן בישיבת הממשלה הבוקר (ראשון) וגם בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני שהתקיימה הערב. מסתבר שמאחורי הקלעים דווקא היה לחץ אמריקני וחוסר שביעות רצון מצד ממשל ביידן כלפי ההתנהלות הישראלית.

ארה"ב: על פוטין להנמיך את הטון המסוכן שלו

שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס-גרינפילד אמרה בפני מועצת הביטחון כי הנשיא פוטין מאיים בכוח גרעיני בעוד הוא לא עומד בפני איום דומה מצד אוקראינה. "הוא לא נמצא תחת איום מנאט"ו, ברית הגנה שלא תלחם באוקראינה", הוסיפה. "אנחנו דוחקים ברוסיה להנמיך את הטון המסוכן שלה בנוגע לכלי נשק גרעיניים".

תמונות לוויין של חברת "מקסר" מתעדות שיירה גדולה של כוחות רוסיים מתקדמת לעבר קייב. 27 בפברואר 2022
תמונות לוויין שתיעדו שיירה גדולה של כוחות רוסיים מתקדמת לעבר קייב, כ-64 ק"מ מהבירה צילום: רויטרס
תמונות לוויין של חברת "מקסר" מתעדות שיירה גדולה של כוחות רוסיים מתקדמת לעבר קייב. 27 בפברואר 2022
שיירה רוסית בדרכה לקייב, כוללת חיילים וטנקים, משתרעת לאורך יותר מ-5 ק"מ צילום: רויטרס

האיחוד האירופי אסר על שתי סוכנויות ידיעות רוסיות לשדר באירופה"

שר החוץ של האיחוד האירופי ז'וזפ בורל אמר הגוש יאסור על סוכנויות הידיעות RT וספוטניק לשדר באיחוד האירופי. זאת, עקב טענות כי סוכנויות אלו מפיצות דיסאינפורמציה.

מדינות אירופה ישלחו כלי נשק לאוקראינה

האיחוד האירופי הודיע כי ישתמש ב-450 מיליון אירו כדי לממן משלוחי נשק לאוקראינה. כמו כן, כמה מדינות נוספות הודיעו שיסיעו כלכלית וישלחו נשק גם הם לאוקראינה.

עוד באותו נושא: