
רוסיה תקפה בית חולים ליד קייב, ילד נהרג
צבא רוסיה ביצע ירי ארטילרי לעבר בית חולים לילדים בקייב, הרג ילד ופצע שניים נוספים - כך דווח הלילה בתקשורת האוקראינית. בהפצצה, כחלק ממתקפה רחבה על עיר הבירה במהלך השבת, נפצעו גם שני מבוגרים.
תיעוד: חילופי אש בקייב 26.02.22
צילום: ללא
גרמניה תספק לאוקראינה טילי נ"ט ונ"מ
גרמניה תספק לאוקראינה אלף טילים נגד טנקים ו-500 טילי קרקע-אוויר מסוג "סטינגר" ממחסני הצבא שלה. "הפלישה הרוסית לאוקראינה היא נקודת מפנה. חובתנו לעשות כמיטב יכולתנו כדי לתמוך באוקראינה בהגנה על עצמה מפני צבא הפלישה של פוטין", צייץ קנצלר גרמניה, אולף שולץ.


גורם אמריקני: "הלחימה העיקרית מתנהלת בחרקוב"
גורם אמריקני בכיר אמר לרשת CNN כי הלחימה הקשה ביותר באוקראינה מתנהלת בעיר חרקוב שבדרום המדינה ובסביבותיה. לדברי הגורם, ארצות הברית רואה "התנגדות עזרה בצפון להתקדמות לעבר קייב", אבל "הלחימה הכבדה ביותר היא עדיין בחרקוב ובסביבותיה". הגורם הוסיף כי הכוחות הרוסיים נתקלים בהתנגדות פחות קשה בדרום המדינה.
תיעוד של פיצוץ סכר במחוז חרסון שבדרום אוקראינה שמנע זרימת מים אל חצי האי קרים מאז שסופח על ידי רוסיה ב-2014 26.02.22
צילום: ללא
תיעוד של פיצוץ סכר במחוז חרסון שבדרום אוקראינה
תיעוד של פיצוץ סכר במחוז חרסון שבדרום אוקראינה. הסחר מנע זרימת מים אל חצי האי קרים מאז שסופח על ידי רוסיה ב-2014.
מתקפת סייבר נגד אתרים ממשלתיים ברוסיה
אתרים ממשלתיים של רוסיה הפסיקו לפעול במהלך היום, זאת ברקע הפלישה של המדינה לאוקראינה ואיומי המערב בסנקציות עליה. בין האתרים שנפלו: אתר הקרמלין ואתר משרד ההגנה של המדינה. טרם התבררה הסיבה הרשמית לנפילת האתרים, אולם התנועה האינטרנטית אנונימוס טענה כי תקפה את האתרים.
צבא רוסיה קיבל הנחיה להרחיב את המתקפה באוקראינה
משרד ההגנה של רוסיה הודיע כי הצבא קיבל הנחיה להרחיב את המתקפה באוקראינה "מכל הכיוונים" בשל סירובה של הממשלה בקייב לקיים שיחות בבלארוס.
העוצר בקייב נכנס לתוקף
החל העוצר בקייב, שיסתיים בשעה 8:00 מחר בבוקר. לדברי ראש העיר, "כל האזרחים שייצאו לרחוב במהלך העוצר ייחשבו כאויבים".