
תושבי חרקוב לנים במטרו
בווידאו: נאום ביידן בנושא המלחמה באוקראינה
צילום: רויטרס
שר הביטחון והרמטכ"ל דנו בהשלכות הפלישה על הפעילות בסוריה
במהלך הערכת המצב השבועית אצל שר הביטחון בני גנץ עם הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי עלו השלכות הפלישה הרוסית לאוקראינה על המתרחש בסוריה והמנגנון למניעת חיכוך עם הרוסים. גורמים במערכת הביטחון אמרו הערב אין שום כוונה להפסיק עם פעילות המערכה שבין המלחמות (מב"מ) עם תשומת לב מוגברת.
ביידן: "הכוחות שלנו לא ייכנסו לסכסוך בין רוסיה ואוקראינה"
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן תקף את פוטין בנאום ראשון מאז פתיחת הלחימה: "הוא בחר במלחמה, ועכשיו הוא והמדינה שלו יישאו בתוצאות". הוא אמר כי סנקציות נוספות יוטלו על רוסיה, בין היתר לפגוע במטבע הרוסי ולהגביל את היכולת של רוסיה לבצע עסקאות בדולר, ליש"ט, אירו וין. הנשיא הבהיר כי "הכוחות שלנו לא ייכנסו לסכסוך בין רוסיה ואוקראינה, אך נמלא חובותינו לנאט"ו".
ביידן הגדיר את המצב כ"סכנה לחופש באירופה ובעולם כולו". הוא הזהיר כי "כל אומה שרואה את המתקפה של רוסיה ותעזור לה, תסבול גם היא". בנוסף, אמר כי אין בכוונתו לשוחח עם פוטין.
נשיא איראן תמך בפוטין: "מועיל לאזור"
נשיא איראן איברהים ראיסי תמך בצעדים הצבאיים של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. "התרחבות נאט"ו היא איום רציני למדינות העצמאיות באזור", אמר. "מה שקורה מועיל לאזור".
כוחות רוסיים בצ'רנוביל
בווידאו: תיעוד של כוחות רוסיים במתחם תחנת הכוח בצ'רנוביל
צילום: מתוך טוויטר
מאות אוקראינים ברחו לתחנות הרכבת התחתית מחשש להפצצות
מאות אזרחים אוקראינים מנסים להימלט היום ברכבות, ברקע הכאוס והמלחמה ברחובות אוקראינה. תחנות הרכבת ברחבי המדינה הפכו למקלטים מפני ההפצצות ומתקפות הטילים של צבא רוסיה, ואזרחים רבים מנסים למצוא שם מקום מסתור.

אוקראינה: רוסיה כבשה את הכור הגרעיני בצ'רנוביל
אוקראינה אמרה שהכוחות הרוסיים כבשו את הכור הגרעיני בצ'רנוביל. משרד ההגנה של רוסיה הכריז כי "השמדנו 83 מטרות צבאיות באוקראינה, השלמנו את המשימות שלנו להיום".
פוטין: "לא הייתה לנו ברירה, נאלצנו לפלוש"
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר כי "לא היתה לנו ברירה אלא להורות על מבצע מיוחד נגד אוקראינה, כל הניסיונות הקודמים לשנות את המצב הביטחוני נכשלו", והוסיף כי "נאלצנו לנקוט באמצעים אלה". בנוסף, אמר פוטין כי רוסיה היא חלק מהכלכלה הגלובלית וכי "השותפים שלנו צריכים להבין את זה ולא צריכים לדחוף אותנו החוצה ממערכת זו".

עשרות מפגינים נגד המלחמה באוקראינה נעצרו
עשרות מפגינים נגד המלחמה באוקראינה נעצרו במוסקבה ובסנט פטרסבורג, לפי סוכנות הידיעות הצרפתית. הרשויות ברוסיה הזהירו מוקדם יותר כי הן לא יאפשרו את קיומן של המחאות.
מאות מפגינים מול שגרירות רוסיה בתל אביב ומול הקונסוליה בחיפה
