logo

הארגון יעץ לאינדונזיה להחיל את חוקי השריעה - היועץ נענש בהלקאה

141

יועץ במועצה האסלאמית במחוז השמרני אצ'ה נענש ב-28 מכות מקל במקום ציבורי, לאחר שניהל רומן עם אישה נשואה. המועצה המליצה להחיל במחוז את חוקי השריעה, שבעקבותיהם קיבל היועץ את העונש המסורתי. האישה שאיתה ניהל את הרומן נשפטה ל-23 מלקות

רויטרס02/11/2019 - 15:00
הולקה בעוון ניאוף באינדונזיה, 2 בנובמבר 2019צילום: רויטרס

יועץ לארגון אסלאמי קיצוני באינדונזיה הולקה בציבור בעוון ניאוף - כך דיווחו הלילה (שבת) גורמים רשמיים במדינה. לפי הדיווח, מוחליס בן-מוחמד נשפט בעקבות רומן שניהל עם אישה נשואה, ונענש בקבלת 28 מכות במקל בפומבי בגן במרכז העיר. האישה שעימה ניהל בן-מוחמד רומן נשפטה ל-23 מכות באותו מעמד.

בן-מוחמד בן ה-46 שימש כיועץ במועצה האסלאמית של חבל הארץ אצ'ה, השוכן בצפון מדינת האיים. חבל ארץ זה נחשב למסורתי במיוחד במדינה המוסלמית הגדולה ביותר בעולם, ואף קיבל אוטונומיה בשנת 2001 בשל כך. מחוז זה הוא גם היחיד במדינה הדמוקרטית, שבדרך כלל נחשבת למופת של שילוב בין אסלאם לדמוקרטיה, שבו מוחלים חוקי השריעה.

יועץ אסלאמי נשפט להלקאה בעוות ניאוף באינדונזיה, 2 בנובמבר 2019
עונש מסורתי. בן-מוחמד עובר הלקאה צילום: רויטרס

אינדונזיה חווה התחזקות מחודשת של קיצוניות דתית בשטחה. משנת 2005 הפכה ענישה אסלאמית לנפוצה הרבה יותר באזור השמרני, נגד עבירות כמו גניבה והימורים. גם הומוסקסואליות הוצאה מחוץ לחוק במחוז בשנת 2014. מתחילת השנה, נעצרו מאות חשודים במסגרת חוקים חדשים ונוקשים למאבק בטרור. הארגון שיעץ לממשלה להתאים את החוק במחוז לחוקי השריעה, הוא אותה המועצה האסלאמית מחבל אצ'ה.

גורם בכיר במחוז אצ'ה אמר כי העונש של בן-מוחמד נועד כדי לשמש תזכורת לתושבים, לדבוק בחוק האסלאמי. "לא משנה אם הוא במועצה האסלאמית, אימאם או אזרח רגיל. הממשלה לא מבדילה", הוסיף הגורם, שמסר כי בן-מוחמד כבר לא יוכל לחזור ולשמש כיועץ של המועצה.

עוד באותו נושא: