logo

מאסר עולם לניאו-נאצי מהפיגוע בשרלוטסוויל: "אני מתחרט"

20

בית משפט פדרלי הרשיע את ג'יימס פילדס ברצח ופשעי שנאה בגין הדריסה בעצרת בווירג'יניה לפני כשנתיים. בפתח הדיון הוא הביע לראשונה חרטה על מעשיו: "כל יום אני חושב על איך הדברים היו יכולים להתגלגל אחרת". אביה של ההרוגה פנה לרוצח: "אני סולח לך"

סוכנויות הידיעות29/06/2019 - 19:31
צעדת ניאו-נאצים בוירג'יניה- תומכי עליונות הגזע הלבן חזרו אל שרלוטסוויל, וצעדו ברחובות במשך כעשר דקות כשהם נושאים לפידיםצילום: רויטרס

כמעט שנתיים לאחר שדרס עם רכבו שורת מפגיני שמאל בשרלוטסוויל וגרם למותה של אישה, ג'יימס פילדס בן ה-22 נידון אתמול (שישי) למאסר עולם. בפתח הדיון הביע הנאשם חרטה על מעשיו ואמר כי הוא מתנצל על "הכאב והאובדן" שגרם. "כל יום אני חושב על איך הדברים היו יכולים להתגלגל אחרת וכמה אני מתחרט על מעשיי. אני מצטער", הוסיף.

הפעיל הניאו-נאצי הורשע בגין רצח ופשעי שנאה במתקפה שביצע בווירג'יניה באוגוסט 2017. הוא הודה ב-29 מתוך 30 פשעי שנאה במסגרת הסכם טיעון עם התובעים, שהסכימו להימנע מעונש מוות. עם זאת, סנגוריו ביקשו עונש מקל יותר ממאסר עולם, בהתחשב בגילו, ילדותו הטראומטית ומחלת נפש ממנה הוא סובל. גזר דינו יינתן בחודש הבא.

הת'ר הייר, בת 32, נהרגה כשפילדס נהג ברכבו לתוך ההמון שהשתתף בעצרת נגד הימין הקיצוני. הוריה תיארו בפני בית המשפט את הכאב שבאובדן בתם. אביה, מארק, פנה לדורס ואמר: "אני סולח לך". אמה, סוזן, הוסיפה כי "אני מקווה שהוא יוכל להחלים ויום אחד גם יסייע לאחרים".

ג'יימס אלכס פילדס הפעיל הניאו-נאצי שדרס מפגינים בשרלוטסוויל, 13 באוגוסט 2017
מצטער. ג'יימס פילדס צילום: AP

פילדס, שתיאר את עצמו כניאו-נאצי באוהיו, היה בן 20 בזמן המתקפה. התובעים הפדרליים אמרו כי הוא התכוון לפגוע באחרים בזמן שנסע אל תוך העצרת בשרלוטסוויל. לדבריהם, הם הבחינו כי לא הייתה עדויות ברשתות החברתיות שהוא "הביע תמיכה במדיניות של אדולף היטלר וגרמניה הנאצית, כולל השואה".

התובעים טענו כי פחות מחודש לפני הפיגוע, הוא פרסם תמונה באינסטגרם שבה נראית מכונית נוסעת לתוך המון. "יש לכם את הזכות להפגין אבל אני מאחר לעבודה", כתב פילדס בפוסט. שעות לפני המתקפה, הוא צולם אוחז במגן ועליו סמל של קבוצת ימין קיצונית. אז, הוא עדיין לא הביע חרטה.

בשיחת טלפון מבית הסוהר בדצמבר 2017, פילדס מתח ביקורת על אמה של ההרוגה. "היא קומוניסטית. ליברלית אנטי-לבנה", אמר. הוא המשיך ותיאר אותה כ"אויבת".

סוזן, אמה של הת'ר הייר שנדרסה למוות בשרלוטסוויל, 28 ביוני 2019
"מקווה שיחלים יום אחד". סוזן, אמה של הת'ר הייר, אתמול צילום: AP
מקום הדריסה בשרלוטסוויל, וירג'יניה היום 13 באוגוסט 2017
פינה לזכר הת'ר הייר במקום הדריסה בשרלוטסוויל, אוגוסט 2017 צילום: מערכת וואלה, עומרי נחמיאס
עוד באותו נושא: