logo

המונסון לא הגיע, המאגר התרוקן: עיר של 5 מיליון איש בהודו ללא מים

17

האגם בעיר צנ'אי התייבש דרמטית בתוך שנה, ולצד העיכוב בגשמים והניהול הלקוי, ניצבים התושבים בפני משבר חמור של ממש. החום בהודו כולה שובר שיאים, כשהחודש נמדדו 50 מעלות ברג'סטן

סוכנויות הידיעות24/06/2019 - 15:00
בצורת קשה משבשת את החיים בצ'נאי, עיר בת 10 מיליון תושבים בהודו: 4 ממאגרי המים של העיר התייבשו ונערכו קיצוצים דרמטיים בהקצאת המיםצילום: רויטרס

אחת הערים הגדולות ביותר בהודו, שבה חיים כמעט חמישה מיליון איש, ניצבת בפני משבר מים חמור בשל התייבשות מי המאגר המרכזי שלה. תמונות לוויין שנאספו החודש הראו כי מאגם פוזהל, מקור המים המרכזי של צ'נאי, נותר שבריר בהשוואה לאשתקד.

כמעט כל ארבעת מאגרי המים הרזרביים של העיר התביישו, מה שאומר שכארבעה מיליון תושבים תלויים במים הנשאבים מבארות מאולתרות ושאינם ראויים לשתייה. שירותי המים בעיר צמצמו את האספקה שהם מעניקים ב-40%.

המחסור החל לפני כמה שבועות, והממשלה הותקפה על כך שהיא המתינה לגשמי המונסון הבלתי-צפויים לפני שפעלה. זה כמה שנים כבר שהם מתעכבים, והותירו מיליוני תושבים ברחבי הודו ללא מים כשהם נאנקים מגלי החום ההרסניים שאף גרמו למותם של מאות אנשים. בנוסף לכך, צ'נאי סובלת מפיתוח עירוני לקוי, כך שהמים לא ממוחזרים ומי הגשמים לא נאספים.

מילואי כדי מים בעקבות מחסור בעיר צ'נאי, הודו 24 ביוני 2019
ממלאים מים בעקבות המחסור בעיר צ'נאי, הודו צילום: רויטרס

מוקדם יותר החודש, נמדדו 50 מעלות בעיר צ'ורו שבמדינת רג'סטן, קרוב לשיא של כל הזמנים שנרשם בהודו ב-2016. משרד הבריאות פרסם אזהרות לתושבים במקרה של גלי חום, הכוללות הימנעות משהייה בשמש בשעות הצהריים ומשתיית אלכוהול, תה וקפה. השנה שעברה הייתה השישית הכי חמה אי פעם, כש-11 מתוך 15 השנים החמות ביותר בהודו מאז תחילת המדידות ב-1901 התרחשו מאז 2004. גם התדירות של גלי החום הולכת וגדלה, כחלק ממגמת ההתחממות הגלובלית.

תמונות לווין של העיר צ'נאי, הודו במהלך מחסור במים שפקד את האזור 24 ביוני 2019
תמונות לווין של העיר צ'נאי בהודו ולצידו המאגר, במהלך מחסור במים שפקד את האזור צילום: רויטרס
תמונות לווין של העיר צ'נאי, הודו במהלך מחסור במים שפקד את האזור 24 ביוני 2019
עיר של חמישה מיליון תושבים ניצבת בפני משבר מים חמור. תמונת לווין של העיר צ'נאי והמאגר שלו, הודו צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: