logo

דנמרק נעלבה מממשל טראמפ: "ננצח את ארצות הברית בכל תחרות"

50

דוח של הבית הלבן קבע כי איכות החיים במדינות סקנדינביה "נמוכה ב-15% לפחות" בהשוואה לארה"ב. ראש ממשלת דנמרק לא נותר חייב: "אצלנו, ילדים יכולים לקבל חינוך ואנשים מקבלים עזרה אם הם חולים"

סוכנויות הידיעות31/10/2018 - 07:37
נשיא ארה"ב טראמפ וראש ממשלת דנמרק ראסמוסן בבית הלבן, מרץ 2017
נשיא ארה"ב טראמפ וראש ממשלת דנמרק ראסמוסן בבית הלבן, מרץ 2017צילום: AP

ראש ממשלת דנמרק לארס לוקה ראסמוסן תקף את הממשל האמריקני בעקבות דוח שפרסם הבית הלבן ובו נטען כי איכות החיים במדינות סקנדינביה "נמוכה ב-15% לפחות" בהשוואה לארצות הברית.

בפוסט תקיף בפייסבוק, כתב ראש הממשלה כי דנמרק "תנצח בכל פעם" בכל תחרות עם ארצות הברית. "הילדים שלנו יכולים לקבל חינוך, לא משנה מי הם ומאין הם מגיעים", כתב. "אנחנו יכולים ללכת לבית חולים ולקבל עזרה אם אנחנו חולים. ואם מישהו נהיה מובטל, נקלע לבעיות או זקוק לעזרה אחרת, אז הקהילה מוכנה להתערב ולעזור לו לשוב למסלול הנכון".

הוא הגן גם על שיעורי המס הגבוהים במדינות האזור ואמר: "אנחנו מקבלים כל כך הרבה בתמורה". לדבריו, התחום היחיד שבו ארצות הברית עדיפה על דנמרק, הוא בשבחים עצמיים. "אולי עלינו להשתפר בהתרברבות לגבי כל מה שאנחנו עושים ממש טוב?", כתב.

מאז שנבחר לנשיא, טראמפ תקף לא פעם את המדינות הנורדיות, בין היתר את מדיניות ההגירה שלהן.

עוד באותו נושא: