logo

בלגיה: 20 שנות מאסר למחבל ששרד את הפיגועים בפריז

4

סלאח עבד א-סלאם הורשע יחד עם צעיר נוסף בניסיון רצח על רקע טרור, בעקבות חילופי אש בבריסל במרץ 2016, חודשים אחרי המתקפה בבירת צרפת. הוא לא היה נוכח באולם בזמן ההחלטה מאחר שהוא מוחזק בכלא בצרפת

רויטרס23/04/2018 - 13:43
שותף לרצח 130 בני אדם- נפתח משפטו של המחבל היחיד מחוליית דאעש, ששרד את מתקפת הטרור בפריזצילום: רויטרס

(בווידאו: תחילת משפטו של א-סלאם, פברואר)

בית משפט בבלגיה הרשיע היום (שני) את המחבל הנמלט מהפיגועים בפריז בניסיון רצח על רקע טרור, במהלך חילופי אש עם שוטרים בבריסל לפני שנתיים, וגזר עליו 20 שנות מאסר. לפי סוכנות הידיעות הרשמית בבלגיה, סאלח עבד א-סאלם, ושותפו סופיאן איארי שהורשע אף הוא בעבירה ונשלח לעונש דומה, לא נכחו באולם בזמן הקראת פסק הדין.

א-סאלם, בן 28 עצור בצרפת וממתין למשפטו על תפקידו במתקפה של ארגון "המדינה האסלאמית" בפריז בנובמבר 2015, שבה נהרגו 130 בני אדם. הוא היחיד ששרד את תא הטרור, ונמלט לבלגיה השכנה. עד התקרית ב-15 במרץ 2016, הסתתר א-סאלם במשך ארבעה חודשים אחרי שאחיו פוצץ את עצמו בפיגועי פריז.

לפי התביעה בבלגיה, א-סאלם עזר לארגן את המתקפות ולגייס לוחמים מסוריה ברחבי אירופה והיה נהרגו בעצמו אילו חגורת הנפץ שלו הייתה פועלת. עורכי דינו לא הכחישו כי הוא נכח בפריז בזמן הפיגועים. עוד נמסר כי לאחר התייעצויות, יוחלט אם להגיש ערעור על העונש.

כמה ימים לאחר מעצרו, התרחשו הפיגועים בבריסל, שבהם נהרגו 32 בני אדם. המחבלים היו חברי אותו תא שביצע את המתקפה בפריז.

סאלח עבדסלאם, אחד החשודים ב 2015 במתקפה האסלאמית בפריז, במהלך משפטו בברסיל, בלגיה  5 בפברואר 2018
עבד א-סאלם בדיון הפתיחה של משפטו, פברואר צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: