logo

משטרת מלזיה: אלה החשודים בחיסול המהנדס הפלסטיני

218

על פי הקלסתרונים שגובשו על בסיס עדי ראיה, פאדי אל-בטש חוסל על ידי שני מתנקשים חסונים, בגובה 1.80 מטר, שמוצאם אירופי או מזרח תיכוני. "לא ברור אם עזבו את המדינה"

סוכנויות הידיעות23/04/2018 - 08:14
אמיר אורן באולפן על משטרת מלזיה שמפרסמת היום קלסתרונים של החשודים בחיסול המדען הפלסטיני בקוואלה לומפורצילום: מערכת וואלה

משטרת מלזיה פרסמה הלילה (שני) את הקלסתרונים של החשודים בחיסול המהנדס הפלסטיני פאדי אל-בטש ביום שבת, בזמן שהיה בדרכו למסגד בקואלה לומפור. תיאוריהם פורסמו בכלי התקשורת במדינה והועברו לידי רשויות אכיפת החוק ומעברי הגבול על מנת לאתר את החשודים.

גיבוש הקלסתרונים התבצע על סמך מידע שהועבר מעדי ראייה, שהתבקשו לסייע למשטרה. בתדרוך לעיתונאים שערך מפכ"ל המשטרה, מוחמד פוזי הארון, הוא אמר כי "המומחים שלנו בנו את הקלסתרונים על פי עדי ראייה, אבל אנחנו לא יכולים לחשוף פרטים על אלו שדיברו איתנו".

הוא פירט את תיאורם של שני החשודים, ולפיו מדובר בגברים בעלי גוף חסון, שגובהם כ-1.80 מטר ומוצאם אירופי או מזרח תיכוני. בנוסף לכך, הוא ציין כי הם "בעלי עור בהיר ועדיין לא ידוע אם הם עזבו את המדינה". שני החשודים תוארו מזוקנים, ואחד מהם חבש קסדה והרכיב משקפיים.

החשודים בחיסול המהנדס הפלסטיני פאדי אל-בטש
קלסתרוני החשודים בחיסול המהנדס צילום: מערכת וואלה, -

מפכ"ל המשטרה במלזיה הוסיף כי החשודים הגיעו לזירה כשהם רכובים על אופנועים. "שלפנו 14 קליעים מגופתו של המהנדס והעברנו אותם למומחי נשק לניתוח", אמר. הוא סירב למסור פרטים נוספים משום שהנושא עדיין מצוי בחקירה, אך ציין כי לא ידוע כי אל-בטש ומשפחתו היו נתונים תחת איומים כלשהם. הוא שב על קריאתו מאתמול לעדי ראייה לסייע לצוות החקירה המיוחד שהוקם על מנת לפענח את המקרה.

אל-בטש, בן 35, התגורר בשנים האחרונות במלזיה עם אשתו ועם ילדיו. הוא נורה בדרכו למסגד, בסביבות השעה 6:00, על ידי שני אלמונים רעולי פנים, שהמתינו לו כ-20 דקות מחוץ לבמה הדירות שבו התגורר.

חמאס הודה לאחר ההתנקשות כי הוא היה חבר משמעותי בארגון, והאשים "יד בוגדנית" בחיסול אם כי לא ציין מפורשות את ישראל. אל-בטש היה המהנדס השני הקשור לארגון שמחוסל בתוך פחות משנתיים בפעולה המיוחסת למוסד. בדצמבר 2016 נורה למוות מומחה המל"טים מוחמד א-זווארי בתוניסיה.

אל-בטש הוא קרוב משפחתו של חאלד אל-בטש, בכיר בג'יהאד האסלאמי, שהאשים מיד לאחר ההתנקשות את ישראל.

פאדי אל באטש
מגופתו נשלפו 14 קליעים. פאדי אל-בטש צילום: מערכת וואלה
עוד באותו נושא: