logo

מתיחות בקוסובו: הסרבים פרשו מהממשלה בעקבות מעצר בכיר מבלגרד

2

המיעוט הסרבי מוחה על גירושו של פוליטיקאי מסרביה, שנכנס באופן לא חוקי למדינה והגיע לעיר המחלוקת מיטרוביצה. המפגינים התעמתו עם המשטרה וחסמו כביש ראשי

אי-פי27/03/2018 - 16:50
כוחות של משטרת קוסובו עוצרים פוליטיקאי סרבי בכיר בעיר מיטרוביצה, 26 במרץ 2018
כוחות של משטרת קוסובו עוצרים פוליטיקאי סרבי בכיר בעיר מיטרוביצה, 26 במרץ 2018צילום: AP

הסרבים בקוסובו הקימו היום (שלישי) מחסום בצפון קוסובו ונציגיהם פרשו מהממשלה בעקבות מעצר וגירוש של גורם בכיר בממשלת סרביה. פוליטיקאים המייצגים את המיעוט הסרבי בקוסובו נפגש היום עם נשיא סרביה, אלכסנדר ווצ'יץ' בבלגרד, ואמרו כי הם לא תומכים עוד בממשלת קוסובו.

המשבר החל אתמול, כשהבכיר הסרבי - מרקו דיוריץ' - נעצר למשך זמן קצר בעיר המחלוקת מיטרוביצה אחרי שנכנס למדינה באופן לא חוקי. משטרת קוסובו השתמשה בגז מדמיע וברימוני הלם כדי לפזר הפגנה של הסרבים בעיר. היום, חסמו המפגינים כביש מרכזי המוביל מצפון המדינה לבירה פרישטינה.

התקרית תדלקה מחדש את המתיחות בין סרביה למחוזה לשעבר, שב-2008 הכריז על עצמאות שטרם הוכרה על ידי בלגרד.


לקריאה נוספת בנושא
קוסובו: פוליטיקאי סרבי בכיר נרצח מחוץ למשרדי מפלגתו

עוד באותו נושא: