logo

התגלית שעשויה לסייע במציאת 70 מיליארד הדולר של פבלו אסקובר

58

שני סוכני CIA סבורים כי מצאו את אחת הצוללות ששימשו את ברון הסמים להבריח קוקאין מקולומביה ולממן את אימפריית הסמים שלו. 25 שנה עברו מאז חיסולו, אך רק חלק זעום מהונו העצום הושב

סוכנויות הידיעות25/01/2018 - 08:00
קופסת מתכת שנמצאה במהלך החיפושים אחרי הצוללת של פבלו אסקובר לחופי קולומביה, 2017
קופסת מתכת שנמצאה במהלך החיפושים אחרי הצוללת של פבלו אסקובר לחופי קולומביה, 2017צילום: מערכת וואלה, צילום מסך מערוץ דיסקברי

שני סוכני CIA לשעבר גילו את הנקודה שבה טבעה אחת מהצוללות ששימשו את ברון הסמים פבלו אסקובר להבריח קוקאין מקולומביה - כך עולה מסרט תיעוד חדש. בסרט של ערוץ "דיסקברי" בריטניה, מתועדים שני הסוכנים - דאג לוקס ובן סמית' - צוללים בסמוך לאחד מחופיה של קולומביה בים הקריבי אחרי שקיבלו מידע על כך שאחת הצוללות של אסקובר טבעו באזור.

המסע אחרי הצוללת של אסקובר

על אף שבסרט הם לא מצאו דבר מעבר לקופסת מתכת, שני הסוכנים לשעבר סבורים כי השינויים בקרקעית הים וההוריקנים הרבים שהתחוללו באזור הזיזו או הסתירו את שרידי כלי השיט. "יש עדויות לכך שסוחרי הסמים השליכו את כל הכסף והסמים מהסיפון כשנתקלו בחיל הים או במשמר החופים", אמר סמית' בסרטון שפרסם ביוטיוב. "אולי זאת לא צוללת אבל אני לא יכול להתעלם מהאפשרות שזה אחד מאותם כלי שיט". לדבריו, "אני חושב שכדאי לשוב ולבדוק".

קופסת מתכת שנמצאה במהלך החיפושים אחרי הצוללת של פבלו אסקובר לחופי קולומביה, 2017
קופסת המתכת שנמצאה בקרבת הצוללת צילום: מערכת וואלה, צילום מסך מערוץ דיסקברי

25 שנה חלפו מאז שאסקובר חוסל במבצע משותף של קולומביה וארצות הברית על גג בית בעיר מדיין, אך רוב הונו העצום לא נמצא מעולם. ב-2009, נמצאו שמונה מיליון דולר במתחם סודי עמוק בג'ונגל, אך עדיין לא ידוע היכן נמצאים כ-70 מיליארד דולר מהונו של אסקובר.

אסקובר נכנס לעסקי הקוקאין בשנות ה-70 ועד לאמצע שנות ה-80 הפך לברון הסמים העשיר והידוע לשמצה ביותר בעולם. לפי ההערכות, קרטל הסמים שלו הרוויח 22 מיליארד דולר בשנה. ב-1989, דורג אסקובר במקום השביעי ברשימת עשירי העולם של מגזין פורבס.

ברון הסמים פבלו אסקובר
חוסל במצבע משותף של ארה"ב וקולומביה. פבלו אסקובר צילום: AP

הוא ניצל את חולשת הממשלה, המחלוקות הפוליטיות, השחיתות הנרחבת וההתקוממות של ארגוני גרילה מהשמאל כדי להקים את האימפריה שלו ולהיות אחד האנשים החזקים ביותר במדינה הדרום אמריקנית.

אסקובר נחשב לרובין הוד מקומי בעיר הולדתו, אחרי שבנה בתים לעניים, מגרשי כדורגל ותשתיות אחרות. הוא אף נבחר לקונגרס של קולומביה, מה שהעניק לו חסינות מפני הסגרה לארצות הברית.

חייו של ברון הסמים זכו אף לעיבוד לסדרה מצליחה בשירותי הסטרימינג של נטפליקס, "נרקוס", שלאחרונה עלתה עונתה השלישית.

טריילר לסדרה "נרקוס" בנטפליקס

עוד באותו נושא: