logo

הפרסומת של דאב עוררה סערה: שחורה הפכה ללבנה אחרי שימוש בקרם

החברה העלתה לפייסבוק בארה"ב סרטון שבו נראית אישה שחורה "הופכת ללבנה" לאחר שימוש במוצר החברה. בעקבות תלונות רבות ואיום בחרם צרכנים הפרסום נגנז. החברה מסרה כי "הסרטון החמיץ את מטרתו"

סוכנויות הידיעות09/10/2017 - 02:28
פרסומת של חברת "דאב" שהואשמה בגזענות
פרסומת של חברת "דאב" שהואשמה בגזענותצילום: צילום מסך

חברת הסבונים "דאב" פרסמה התנצלות הלילה (שני) לאחר שפרסומת של החברה בעמוד הפייסבוק שלה הציגה אישה שחורה ש"הופכת" לאישה לבנה לאחר השימוש במוצריה. מסע הפרסום עורר זעם גדול ותלונות רבות נכתבו בעמודי הרשתות החברתיות של החברה, שפרסמה התנצלות והסירה את הפרסות שלדבריה "החמיצה את מטרתה".

בהודעת ההתנצלות של החברה שבבעלות התאגיד הבינלאומי "יוניליוור", נכתב כי: "כחלק ממסע הפרסום לקרם הגוף של החברה, פורסם סרטון בן שלוש שניות. הסרטון אינו מייצג את היופי האמיתי שבגיוון שבו אנחנו מאמינים, זה לא היה צריך לקרות". למרות ההתנצלות, רוב התגובות להודעה היו שליליות ורבים קראו להחרים את מוצרי החברה.

אין זו הפעם הראשונה שבה החברה שבבעלות בריטית-הולנדית מעוררת את זעם הצרכנים בטענות על גזענות. בשנת 2011 פרסמה החברה מודעת פרסומת שבה נראות נשים שחורות בשורה עם נשים לבנות, כשהכיתוב "לפני" ו"אחרי" הופיע מעליהן.

עוד בוואלה! NEWS:
רקטה שוגרה לעבר עוטף עזה; צה"ל הגיב בירי לעמדת תצפית של חמאס

עוד באותו נושא: