logo

"אנשים בכו, היה כאוס": יותר ממאה פצועים בתאונת רכבת בניו יורק

2

רכבת שעליה יותר מ-600 נוסעים לא הצליחה לבלום והתנגשה במחסום ובמכוניות. אף אחד מבין הפצועים לא בסכנת חיים ורק 11 פונו לבתי החולים. "אנשים נפלו על הקרקע, תיקים עפו לכל עבר", סיפר אחד הנוסעים

רויטרס05/01/2017 - 01:37
רכבת נוסעים סטתה מהמסילה בתחנת ברוקלין והובילה לפציעתם של יותר ממאה בני אדםצילום: רויטרס

רכבת נוסעים בניו יורק, ארצות הברית, סטתה אתמול (רביעי) מהמסילה בתחנת ברוקלין בשעת העומס והובילה לפציעתם של יותר ממאה בני אדם. אף אחד מהפצועים לא במצב אנוש או בסכנת חיים ואולם 11 מתוכם פונו לבתי החולים. ליתר הפצועים הוענק טיפול רפואי בזירה. על הרכבת היו בין 600 ל-700 נוסעים.

כוחות הביטחון והרפואה הוזעקו לזירה מיד עם היוודע דבר התאונה שאירעה בשעה 8:20 לפי השעון המקומי בניו יורק. לדבריו של מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, הרכבת לא הצליחה לעצור בזמן עד שהתנגשה במחסום. נוסף לפצועים, נגרם נזק גם לפסי הרכבת ולתחנה וכן שתי מכוניות נוספות ניזוקו.

נושא: רכבת סטתה מהמסילה בתחנת ברוקלין בניו יורק , ארצות הברית 04 ינואר 2017
אף אחד מהפצועים לא בסכנת חיים. תחנת הרכבת שבה אירעה התאונה צילום: רויטרס, ארצות הברית ברוקלין רכבת ניו יורק
נושא: רכבת סטתה מהמסילה בתחנת ברוקלין בניו יורק , ארצות הברית 04 ינואר 2017
פינוי הפצועים מזירת התאונה בניו יורק צילום: רויטרס, ארצות הברית ברוקלין רכבת ניו יורק

"היה דם וכאוס וזה היה מאוד מלחיץ ומפחיד", סיפר אחר הנוסעים. נוסע נוסף, אהרון נויפלד בן 26, סיפר: "היו נוסעים שבכו וראיתי כמה פרצופים מלאי דם. אנשים נפלו על הקרקע ותיקים עפו לכל עבר". נוכח מספר הפצועים הרב, בפייסבוק פתחו את האפשרות לתושבי האזור לסמן שהם בטוחים ולא נפצעו בתאונה.

לפי שעה, נבדקת האפשרות שמהנדס הרכבת הוא שאחראי לתאונה ולכך שהרכבת לא הצליחה לבלום. לאחר התאונה החלו עובדי הרכבת לפעול כדי לתקן את הנזק שנגרם לתחנה ולמסילה, כדי לאפשר חזרה מהירה לשגרת הרכבות ולמנוע שיבושי תנועה. "נגרם נזק נרחב", אמר קואומו, "אם היא הרכבת הייתה נוסעת מהר יותר, הנזק היה הרבה יותר כבד".

נושא: רכבת סטתה מהמסילה בתחנת ברוקלין בניו יורק , ארצות הברית 04 ינואר 2017
הנזק שנגרם לרכבת צילום: רויטרס, ארצות הברית ברוקלין רכבת ניו יורק
עוד באותו נושא: