logo

סופה בצורת משושה וטבעות מרהיבות: תמונות חדשות משבתאי

5

החללית "קאסיני", שמסתובבת סביב כוכב הלכת כבר 12 שנים, החלה לשלוח תמונות ממשימתה האחרונה, שבסופה תתרסק על פני הקרקע. "אנחנו נמצאים בהרפתקה נועזת סביב הכוכב המדהים ביותר במערכת השמש"

סוכנויות הידיעות07/12/2016 - 22:51
תמונות חדשות של כוכב הלכת שבתאי שצולמו מהחללית "קאסיני", דצמבר 2016
תמונות חדשות של כוכב הלכת שבתאי שצולמו מהחללית "קאסיני", דצמבר 2016צילום: אתר רשמי, נאס"א

החללית "קאסיני", שהחלה את משימתה האחרונה סביב שבתאי, שלחה היום (רביעי) לסוכנות החלל האמריקנית, נאס"א, תמונות ברורות של כוכב הלכת, לראשונה מאז שהחלה לנוע במסלול ההקפה הנוכחי שלה ב-30 בנובמבר. בתמונות החדשות, שצולמו בחלקו הצפוני של שבתאי, ניתן לראות סופה שצורתה כמשושה, וכן חלק מהטבעות המקיפות את הכוכב.

"קאסיני" שוגרה מכדור הארץ ב-1997, והיא מקיפה את שבתאי מאז 2004. במסגרת משימתה האחרונה, שתסתיים בהתרסקותה על הכוכב, היא תערוך 20 תמרונים שבמהלכם יישלחו את התמונות הקרובות ביותר של הטבעות החיצוניות ושל ירחים קטנים המקיפים את שבתאי.

עוד כתבות מהעולם:

תמונות חדשות של כוכב הלכת שבתאי שצולמו מהחללית "קאסיני", דצמבר 2016
התמונות החדשות משבתאי צילום: אתר רשמי, נאס"א

"זהו זה. זה תחילתו של הסוף של המחקר ההיסטורי שלנו בשבתאי", אמרה קרוליין פורקו, ראש צוות בחינת התצלומים של החללית. "התמונות האלה, והתמונות שיגיעו בהמשך, צריכות להזכיר לנו כי אנחנו נמצאים בהרפתקה נועזת סביב הכוכב המדהים ביותר במערכת השמש".

תמונות חדשות של כוכב הלכת שבתאי שצולמו מהחללית "קאסיני", דצמבר 2016
התמונות החדשות משבתאי צילום: אתר רשמי, נאס"א
עוד באותו נושא: