logo

דיווח: חשש שדאעש תקף חיילים אמריקניים בנשק כימי בעיראק

10

גורמים רשמיים בממשל האמריקני אמרו כי לוחמי הארגון הקיצוני שיגרו פגז או רקטה לעבר בסיס בצפון עיראק שבו נמצאים הכוחות האמריקניים, ובבדיקה ראשונית נמצאו שרידים של גז חרדל "באיכות נמוכה". אף חייל לא נפגע באירוע

סוכנויות הידיעות22/09/2016 - 00:20
הנשיא אובמה בפנטגון: "דאעש מנסה להפחיד ולפלג אותנו כאומה"צילום: רויטרס

(בווידאו: הנשיא אובמה - "דאעש מנסה לפלג אותנו כאומה")

כוחות ארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש) שיגרו פגז או רקטה לעבר בסיס בצפון עיראק, שבו נוכחים כוחות צבא ארצות הברית וצבא הממשל במדינה, שעשוי להכיל גז חרדל – כך דיווחה אמש (רביעי) רשת CNN, מפי כמה גורמים רשמיים במדינה. לפי הדיווח, אף חיל אמריקני לא נפגע במתקפה על הבסיס, שבו נערכים הכוחות לכיבוש העיר מוסול מידי הארגון הקיצוני.

לפי הגורמים, טרם ניתן לקבוע בוודאות שאכן נעשתה מתקפה מסוג זה, שכן בבדיקות הראשונות בזירה אותר גז חרדל, אך בבדיקות השניות לא נמצא חומר כימי כלל. עוד נמסר כי המתקפה אירעה בבסיס האווירי "קיארה" ביום שלישי, וכי הגז שאותר בבדיקות הראשונות היה "באיכות ירודה", ו-"לא אפקטיבי". בשלב זה נשלחו דגימות מהזירה למעבדות לבחינות נוספות.

אימונים של דאעש בסיני 06 פברואר 2016
"ציפינו שדאעש ינסה להשיג נשק כימי". אימון של לוחמי הארגון צילום: צילום מסך

הגורמים אמרו כי הם ציפו לכך שדאעש ינסה להשתמש בנשק כימי לקראת המתקפה לכיבוש העיר האסטרטגית ואחד ממעוזיו האחרונים של הארגון. הם אף ציינו כי גז חרדל הוא קל להכנה באופן יחסי.

לפני שבוע הודיע פקד בחיל האוויר האמריקני, ג'פרי האריגיאן, כי מטוסים תקפו מפעל לייצור נשק כימי של דאעש בעיראק, שהוסב ממפעל תרופות ישן. בתדרוך לכתבים בפנטגון אמר האריגיאן כי 12 כלי טיס השתתפו בתקיפה שכללה 50 מטרות ברחבי המתחם, שבו הייתה גם מפקדה של הארגון. "בשלב זה איננו יודעים בוודאות באילו כימיקלים מדובר", אמר האריגיאן.

עוד באותו נושא: