logo

לכבוד יום הולדתו: פידל קסטרו הופיע בפומבי אחרי ארבעה חודשים

1

נשיאה לשעבר של קובה בן ה-90 נכח בלוויית אחיו, הנשיא ראול, ונשיאה של ונצואלה בעצרת בבירה הוואנה. להקת תיאטרון של ילדי בית ספר הופיעה בפניו והאירוע הועבר בשידור חי בערוצי הטלוויזיה

סוכנויות הידיעות14/08/2016 - 05:45
הופעה נדירה: פידל קסטרו נואם לתלמידים בקובה, אפריל 2016צילום: רויטרס

(הופעתו הפומבית הקודמת של קסטרו, בחודש אפריל)

נשיאה לשעבר של קובה פידל קסטרו הופיע הלילה (ראשון) בפומבי לראשונה זה ארבעה חודשים, בעצרת בבירה הוואנה לרגל יום הולדתו ה-90. קסטרו, המהפכן הקומוניסטי שהנהיג את המדינה למשך כחמישים שנה, נכח באירוע שנערך לכבודו, בלוויית אחיו ראול, הנשיא המכהן, ונשיאה של ונצואלה, ניקולס מדורו.

מאז פרש קסטרו מהנהגת המדינה בשנת 2006, בשל מצבו הבריאותי המידרדר, הוא אינו מרבה להופיע בציבור. הפעם האחרונה בה הופיע בפומבי הייתה בחודש אפריל האחרון, במושב הנעילה של קונגרס המפלגה הקומוניסטית בהוואנה.

עוד בוואלה! NEWS:
28 אלף אזרחי ונצואלה חצו את הגבול לקולומביה כדי לרכוש מוצרי יסוד

פידל קסטרו הופיע בפומבי לרגל יום הולדתו ה-90, יחד עם נשיא ונצואלה מדורו ואחיו ראול 14.8.2016
ילדה ניגשת לברך את קסטרו במהלך העצרת לכבודו בתיאטרון "קרל מרקס" בהוואנה צילום: AP

ברחבי הבירה נתלו דגלים ושלטים לכבוד יום הולדתו של קסטרו, אך מעט אירועים מתוכננים להתקיים לרגל החגיגות. באירוע אותו פקד המנהיג לשעבר, באולם "קרל מרקס" בהוואנה, הופיעה להקת תיאטרון של ילדי בית ספר. האירוע כולו הועבר בשידור חי בטלוויזיה במדינה. העיתונים בקובה פרסמו כתבות נרחבות ותמונות צבעוניות שפיארו את דמותו של קסטרו ויצרנית סיגרים קובניים שברה את שיא גינס כשייצרה לכבוד האירוע סיגר באורך 90 מטרים לציון יום הולדתו.

פידל קסטרו הופיע בפומבי לרגל יום הולדתו ה-90, יחד עם נשיא ונצואלה מדורו ואחיו ראול 14.8.2016
קסטרו לצדו של נשיא ונצואלה, ניקולס מדורו. גם אחיו ראול, הנשיא המכהן, נכח באירוע צילום: AP
תמונותיו של פידל קסטרו תלויות בחנות בהוואנה ביום הולדתו ה-90 14.8.2016
תמונותיו של קסטרו נתלו בחנויות ברחבי הוואנה לצד אלה של מנהיגים אחרים בדרום אמריקה, לציון יום הולדתו צילום: AP

בחודשים האחרונים חלה הפשרה ביחסים בין קובה לארצות הברית, בעקבות ביקורו של הנשיא ברק אובמה במדינה בחודש מרץ האחרון. אף על פי כן קסטרו לא נמנע מהבעת ביקורת במאמר בעיתון הרשמי של הממשל, שפורסם שלשום ונשא את חתימתו, כלפי המדינה שבמשך שנים הייתה יריבתו האידאולוגית.

במאמר תקף קסטרו את אובמה על כך שלא ניצל את ביקורו ההיסטורי ביפן בחודש מאי כדי להביע את התנצלותו על הטלת פצצות האטום על הירושימה ונגסקי בתום מלחמת העולם השנייה. קסטרו אף התייחס במאמר למעל 600 ניסיונות התנקשות בחייו שייחסו שירותי הביטחון של קובה לארצות הברית, וכתב כי "כמעט צחקתי מתכניותיהם המקיאווליסטיות של נשיאי ארצות הברית".

עוד באותו נושא: