logo

פוליטיקאי אוסטרלי הצית נהר - כדי להוכיח שהוא מזוהם. צפו

6

חבר הפלרמנט מטעם "הירוקים" פרסם סרטון שבו הוא נראה מצית את מי נהר קונדמיין שבמזרח המדינה, על מנת להראות כי יש בו ריכוז גבוה של גז מתאן, מקידוחים שנעשים באזור. "הדבר הכי מטורף שראיתי"

מערכת וואלה חדשות24/04/2016 - 21:15
פוליטיקאי אוסטרלי הדגים עד כמה הנהר מזוהם - והצית אותוצילום: רויטרס

ג'רמי בקינגהם, חבר הפרלמנט האוסטרלי מטעם מפלגת הירוקים, ביקש להוכיח לאזרחים את הסכנה שבקידוחי שבירה הידראולית – "פראקינג" – להפקת שמן ונפט. בסרטון שפרסם בסוף השבוע בדף הפייסבוק הרשמי שלו, נראה בקינגהם מצית את מי נהר קונדמיין, שבדרום-מערב קווינסלנד, במזרח אוסטרליה.

"לפעמים תמונה שווה אלף מילים. הסתכלו על זה!", קרא בקינגהם, בעוד מי הנהר נראים עולים באש. הוא הסביר כי בעקבות קידוחי הגז הטבעי באזור, כמות גדולה של מתאן חדרה למים. "לא רק שהוא מזהם את הנהר ואת האוויר, אלא שמתאן לוכד חום באופן חזק מאוד", הוסיף בקינגהם. "הקידוחים הם במרחק של קילומטר מכאן, זה לא יאמן! הדבר הכי מטורף שראיתי".

סרטון של הצת מי נהר בקווינסלנד, אוסטרליה, אפריל 2016
יותר מ-70 אלף שיתופים. בקינגהם צילום: צילום מסך

לדבריו, "זה העתיד של אוסטרליה אם לא נעצור את חברות הקידוחים, שרוצות להתפשט על פני כל חלקי המדינה, ולעשות את זה לקהילה שלכם ולסביבה שלכם. זה לא יעלה על הדעת. רק מפלגת הירוקים חושבת שזה מטורף לחלוטין!". הסרטון זכה ליותר מ-2.5 מיליון צפיות וליותר מ-70 אלף שיתופים בפייסבוק.

לטענת חברת האנרגיה CSIRO, הקידוחים באזור לא אחראים לסדקים בסלעים שגרמו לגז המתאן לחדור למי הנהר. דמיאן בארט, מנהל המחקר של החברה, מסר לרשת "גרדיאן" באוסטרליה כי "אין זה סביר" שהקידוחים באזור גרמו לכך, וטען כי מדובר בסדקים טבעיים בסלע.

עוד באותו נושא: