logo

עיראק: קברו של סדאם חוסיין הוחרב בקרבות באזור תיכרית

2

המבנה המפואר של הרודן העיראקי השוכן בכפר הולדתו אל-עוג'ה נהרס עד היסוד בזמן הלחימה בין המיליציות השיעות לדאעש. "הלוחמים הטמינו פצצות במקום". הגופה הועברה מהמקום בשנה שעברה

אי-פי16/03/2015 - 11:47
קברו של סדאם חוסיין נהרס בקרבות בתיכריתצילום: צילום מסך

קברו של רודן עיראק לשעבר סדאם חוסיין הוחרב אתמול (ראשון) במהלך קרבות עזים בין ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) לבין כוחות הביטחון של עיראק במהלך המבצע לשחרור העיר תיכרית מידי הארגון הסוני הקיצוני. המבנה המפואר, ששוכן בכפר הולדתו באל-עוג'ה, נהרס עד היסוד והלוחמים השיעים חגגו את החרבתו הסמלית.

"זה היה פעם האזור שבו התרכזו כוחות דאעש", סיפר יאסר נומא, בכיר במיליציה השיעית המוכרת בשם "הגיוס העממי". "לוחמי דאעש הציבו מארב לכוחותינו באמצעות הטמנת פצצות באזור הקבר". דגלים של המיליציה השיעית הונפו בכפר הסוני ברובו כמו גם תמונותיהם של מנהיגיהם, ואילו הדיוקן הגדול של סדאם שכיסה את המבנה נעלם.

הריסת קברו של סדאם חוסיין באזור תיכרית, עיראק, 15 במרץ 2015
הריסות הקבר של סדאם, אתמול צילום: AP
אנשים מבקרים בקברו של סדאם חוסיין בכפר אל-עוג'ה, שליד תיכרית, עיראק, 2011
קברו של סדאם צילום: AP

דאעש כבשו את תיכרית ואת הכפרים הסמוכים לה במהלך מתקפת הקיץ שלהם בחודש יוני האחרון בסיועם של נאמניו של סדאם ושל אנשי צבא לשעבר, שהרגישו מקופחים על ידי הממשלה השיעית בבגדאד. אנשי הארגון טענו עוד בחודש אוגוסט כי הם החריבו את הקבר לחלוטין, אולם גורמים מקומיים טענו שהוא רק נבזז ונשרף וסבל מנזק קטן בלבד.

גופתו של סדאם, שהוצא להורג ב-2006, הושמה במבנה המפואר, שנבנה בצורת מתומן מאז 2007. כלי התקשורת במדינה דיווחו בשנה שעברה כי גופתו הועברו על ידי נאמניו מחשש שהיא תיפגע במהלך הלחימה ומיקומה הנוכחי אינו ידוע.

במקביל, הלחימה בצפונה של תיכרית ובדרומה החריפה וכוחות הביטחון הבטיחו להגיע למרכז העיר תוך 38 שעות. כיבוש העיר שעל גדות נהר החידקל תסלול את הדרך למתקפה על העיר מוסול, השנייה בגודלה במדינה, שעל פי גורמים אמריקניים עשויה להתחיל כבר בחודש הבא.

הריסת קברו של סדאם חוסיין באזור תיכרית, עיראק, 15 במרץ 2015
הריסת קברו של סדאם חוסיין באזור תיכרית, עיראק, 15 במרץ 2015 צילום: AP
הריסת קברו של סדאם חוסיין באזור תיכרית, עיראק, 15 במרץ 2015
הריסת קברו של סדאם חוסיין באזור תיכרית, עיראק, 15 במרץ 2015 צילום: AP
עוד באותו נושא: