logo

מלך ירדן: המאבק בדאעש - כמו "מלחמת עולם שלישית"

2

המלך עבדאללה התראיין לראשונה מאז הוצאתו להורג של הטייס מועאז אל-כסאסבה, ואמר כי לא ראה את הסרטון שבו תועדה רציחתו: "רבים מאיתנו מסרבים להביט בתעמולה של פורעי החוק"

מערכת וואלה חדשות02/03/2015 - 09:16
דאעש: שרפנו למוות את הטייס הירדני השבויצילום: צילום מסך

עבדאללה מלך ירדן קורא למנהיגי כל מדינות העולם להתאחד במאבק נגד ארגון דאעש, ואומר כי מדובר ב"מלחמת עולם שלישית". לדבריו, המאבק בארגון מאחד "מוסלמים, נוצרים ובני דתות אחרות".

המלך עבדאללה שוחח אתמול (ראשון) עם רשת סי-אן-אן מעמאן. היה זה הריאיון הראשון שהעניק לתקשורת הזרה מאז תחילת חודש פברואר, כאשר פורסם הסרטון שבו נראה דאעש שורף למוות את הטייס הירדני השבוי, מועאז אל-כסאסבה.

ירדן מלך עבדאללה בסרבל טיסה
עבדאללה בבסיס חיל האוויר, בתמונה שפרסם ארמון המלכה אחרי רצח הטייס הירדני. צילום: אתר רשמי, ארמון המלוכה הירדני

בשיחה עם המראיין פריד זכריה, אמר עבדאללה כי לוחמי דאעש הם "פורעי חוק", המעוותים את האיסלאם. המלך אמר כי לא צפה בסרטון שבו מתועדת הוצאתו להורג של הטייס. "רבים מאיתנו מסרבים לצפות בתעמולה שכזו", אמר.

לדבריו, הוא חש "גועל ועצב" לנוכח מעשי הארגון. "לבי יוצא אל אביו ואמו של הטייס, ואל אחיו ואחיותיו", אמר, "הוא היה נשוי רק חמישה חודשים".

מטס כבוד של מטוסי F-16  מעל ביתו של הטייס הירדני מועאז אל-כסאסבה – כראכ, ירדן, 4 בפברואר 2015
מטוסי F-16 של חיל האוויר הירדני חולפים מעל בית משפחת כסאסבה בחודש שעבר צילום: רויטרס

"אני חושב ש-ISIS, או דאעש כמו שאנחנו קוראים להם, מנסים להפחיד את הירדנים, אבל יש לזה השפעה הפוכה", אמר המלך. "אם תבחנו את ההיסטוריה שלנו, ירדן היא מדינה שרגילה להילחם נגד גדולים ממנה".

אחרי רצח הטייס, הבטיחה ממשלת ירדן כי תנקום בדאעש בצורה חסרת רחמים. במהלך הריאיון, נשאל המלך האם צבא ירדן עמד בציפיות הגבוהות, והשיב כי "תגובה צבאית הרסנית היא לא דבר שקורה בלילה אחד", אך הבהיר כי התקיפות האוויריות בשטח סוריה נמשכות. עבדאללה אמר כי לירדן יש "גישה ארוכת טווח" ללחימה בדאעש, אך לא פירט מהי.

בעניין אחר, נשאל עבדאללה האם לדעתו ראש הממשלה נתניהו "עושה מאמץ אמיתי" כדי לקדם פתרון של שתי מדינות בסוגיה הפלסטינית. הוא השיב כי "לצערי, אף אחד מהצדדים לא יקדם כל יוזמה עד הבחירות. אני מקווה שאחרי הבחירות תתקבל מחויבות רציניות משני הצדדים לנוע לעבר פתרון שתי המדינות".

עוד באותו נושא: