logo

אפגניסטן: שבעה נידונו למוות בגין אונס קבוצתי

4

בית משפט גזר את העונש החמור בשל אונס "חסר תקדים" שביצעו המורשעים בארבע נשים ששבו מחתונה בבירה כאבול. הם גררו אותן מרכביהן, אנסו אותן בשדה פתוח, הכו אותן ושדדו את תכשיטיהן

סוכנויות הידיעות07/09/2014 - 21:03
אפגניסטן: עונש מוות נגזר על 7 גברים שהורשעו באונס קבוצתיצילום: רויטרס

שבעה בני אדם נידונו היום (ראשון) למוות באפגניסטן בגין אונס קבוצתי שביצעו בארבע נשים בבירה כאבול בחודש שעבר. על פי טענות המשטרה, חברי הקבוצה, שחלקם היו לבושים במדי שוטרים והיו חמושים ברובים, עצרו שיירה של מכוניות שבהן היו הנשים ובני משפחותיהם ששבו מחתונה, גררו אותן ואנסו אותן בשדה ליד הכביש הראשי. כמו כן, הם הכו את הנשים וגנבו מהן את תכשיטיהן.

"על פי החוק הפלילי, על האנשים הללו נגזר העונש החמור ביותר – עונש מוות", אמר השופט ספיחאללה מוג'דידי, במשפט ששודר בשידור חי בטלוויזיה. המורשעים עמדו בפניו, כששומרים רבים מאבטחים את ההיכל ובזמן שעשרות בני אדם התאספו מחוץ לכותלי בית המשפט ודרשו לגזור עונש שיחזיר את אמון הציבור בחוק ובסדר. "אונס קבוצתי כזה הוא חסר תקדים בבירה", אמר מפכ"ל משטרת כאבול, גנרל מוחמד זהיר.

עונש מוות למורשעים באונס קבוצתי באפגניסטן
שניים מהנידונים למוות מובלים לבית המשפט, היום צילום: רויטרס

המורשעים יכולים לערער לערכאה משפטית גבוהה יותר, ובמסגרת החוק האפגני הנשיא חמיד כרזאי צריך לחתום על כל הוצאה להורג. בשל השערורייה שנגרמה לאחר האונס הקבוצתי, כרזאי כבר הבטיח למשלחת של נשים כי האנסים יוצאו להורג.

אלימות נגד נשים נפוצה במדינה, אבל בדרך כלל היא מתרחשת בבית, הרחק מעין הציבור. אונס קבוצתי על ידי חמושים הוא מעשה חריג, והאירוע המזעזע גרם לחרדה במדינה ממה שעלול לקרות לאחר שכוחות נאט"ו יעזבו את המדינה. זאת, בשל חוסר היכולת של כוחות הביטחון במדינה למנוע מעסקים מסוג זה, לנוכח מאבקם הבלתי נגמר בארגון טליבאן.

נשיא אפגניסטן היוצא חמיד קרזאי לאחר שהצביע בבחירות לנשיאות. קאבול, 5 באפריל 2014
הביע את תמיכתו בעונש המוות. הנשיא חמיד כרזאי צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: