logo

מתחת לאף: האמר צה"לי נגנב מבסיס בדרום - חשש שישמש להתחזות לכוחות

279

ההאמר נגנב מבסיס צבאי סמוך לקריית מלאכי, והגניבה התגלתה רק במהלך בדיקות שגרתיות. מצ"ח פתחה בחקירה, ובצבא מעריכים כי הרכב נגנב למטרות פליליות. החשש: שימוש בו במסווה של רכב צה"לי באזורי הגבול

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט30/10/2026 - 08:05
צה"ל ושב"כ השמידו מהאוויר מחסן אמצעי לחימה ששימש את חמאסצילום: דובר צה"ל

האמר צה"לי נגנב מבסיס צה"ל סמוך לקריית מלאכי, כך התגלה במהלך בדיקות שגרתיות שנערכו ביחידה צבאית בדרום הארץ. בעקבות גילוי החוסר נפתחה חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח), במטרה לברר את נסיבות היעלמותו של הרכב.

לפי המידע שהגיע לוואלה, ההאמר נעלם מתוך בסיס צבאי הומה אדם. גורמים בצבא מעריכים כי הרכב נגנב למטרות פליליות, ככל הנראה כדי לדמות תנועה של כוחות צה"ל באזורי הגבול. החשש הוא שהגורמים המחזיקים ברכב יעשו בו שימוש גם במקומות אחרים, תוך התחזות לרכב צבאי.

ג'יפ צה"ל בציר פילדלפי, יוני 2024
ג'יפ צה"ל בציר פילדלפי, יוני 2024 צילום: אמיר בוחבוט

במצ"ח פתחו בחקירה לבירור נסיבות הגניבה ולאיתור המעורבים. בשלב זה לא נמסרו פרטים על זהות החשודים או על נסיבות הוצאת הרכב מהבסיס. מצה"ל נמסר: "במהלך בדיקות קבועות של יחידה צבאית בדרום הארץ דווח על חוסר בהאמר צבאי. בעקבות כך, נפתחה חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת לבירור נסיבות המקרה". עוד נמסר כי "המשטרה הצבאית החוקרת תמשיך לפעול בנחישות למיגור תופעת גניבות הציוד הצבאי ואמצעי הלחימה ולמיצוי הדין עם המעורבים, ככל שיימצאו כאלה".

בספטמבר האחרון, חלה התפתחות בחקירת גניבת רובי הסער מבסיס שייטת 13 בעתלית: היחידה המרכזית של מחוז חוף עצרה בערב ראש השנה את סוראפל גטהון, בן 27 מנתניה עם עבר פלילי, בחשד למעורבות בפרשה. הוא חשוד בגניבת נשק, החזקת נשק ללא רשות, ביצוע עסקה בנשק הגנוב וקשירת קשר לביצוע פשע.

גטהון מצטרף לשלושה עצורים נוספים בפרשה: עמית מויאל, בן 27 מאילת, סתיו אברהם תמם, בן 24 מנתניה, וסמל רפאל שמש, חייל שמעצרו נדון בבית הדין הצבאי. החקירה מתנהלת בשיתוף המשטרה הצבאית החוקרת.

עוד באותו נושא: