“רצינו לראות אותו בונה חיים ונשארנו עם הגעגוע והכאב״: במילים האלה נפרד היום (ראשון) אמנון מבנו הבכור, סמל יובל שי סוילם, שנפל ביום שישי בפיגוע בצומת יהודה, סמוך לחברון. בהלוויה בחלקה הצבאית בבית העלמין נווה הדר בהוד השרון, לצד ההספדים על הבן והאח שהיה, נשמעה גם דרישתו של האב להבין כיצד הסתיים הקרב במות בנו.
“הילד שלנו רק בן 20. היו לו הרבה חלומות, חשבנו שיהיה לו עוד הרבה זמן, רצינו לראות אותו בונה חיים ונשארנו עם הגעגוע והכאב. עם מה שלא נזכה בו״, אמר האב. בהמשך תיאר את השבר המשפחתי: “אבל אני מבקש מהמדינה, מגופי הביטחון, הבית שלנו התפרק, אנחנו לא חיים, לקחו לנו את הנשמות. יובל רצה להציל את החבר שלו, הוא נפגע והיה לו מעצור בנשק. אנחנו לא נוותר ורוצים לדעת איך הגענו למצב הזה״.
האב קרא לגרש את משפחות המחבלים, והציב בדבריו מועד: עוד במהלך השבעה על בנו. “לא נשכח ולא נשתוק ונקווה שהממשלה והרשות השופטת ייקחו את זה בחשבון, המחבלים ריסקו כמה משפחות ולקחו לנו את הכול. כמו שריסקו לנו את המשפחות אני מבקש שהמדינה תעיף אותם מהארץ עד סוף השבעה. אם המדינה לא תעשה את העבודה אנחנו ניקח את הדברים בידיים״.

יובל היה בנם הבכור של אמנון וסיון, ואחיהם הגדול של שירה ואיתמר. בהספדים חזרו בני המשפחה אל הצעיר השקט, אל הנכונות לעזור ואל הדאגה לאחיו. שירה בחרה להיפרד דרך הקשר הפרטי שביניהם: “רק אני ואתה יודעים את שפת הסודות שהייתה בינינו. אל תדאג, המחבלים לא יכתימו את מה שהיית בשבילי״.
בת דודתו לינוי דיברה על החיים שנקטעו, עוד לפני הטיול והחתונה. “אתה רק בן 20, לא הספקת כלום, לא טיול, לא להתחתן. נרצחת באכזריות על ידי בן עוולה, תפעלת מעצור בנשק וברגע אחד כדור פגע בך ואתה לא פה יותר״, ספדה. “יובל היה ילד של נתינה, רגיש ומצחיק, אח טוב שתמיד שומר על האחים שלו. ילד קסם שנרצח בדם קר ולא יחזור יותר. שום דבר לא ימלא פה את החור. אנחנו מקווים שלא פחדת או סבלת, תשלח לנו כוחות ותנוח גיבור שלנו״.
“דמיינתי שאדבר עליך רק בחתונה שלך, לא במצב הזה״, אמר בן משפחתו, בן. הוא סיפר כי הרצון לשמור על אחרים ליווה את יובל עוד לפני שלבש מדים: “לפני הגיוס הוא אמר לי שהוא רוצה ללכת הכי רחוק בצבא, כי הוא ידע שאין לנו מישהו אחר שישמור עלינו״.


יובל שירת בגדוד ארי (775) של חטיבת החילוץ בפיקוד העורף. מפקד פלוגת איתן, סרן אור, תיאר בהלוויה כיצד השיב אש לעבר המחבלים. “יובל היה חייל בולט ואנרגטי. הוא ניהל קרב לחימה מול המחבלים תוך השבת אש ומנע פיגוע גדול ומשמעותי, ונפל בלחימה הירואית בקרב. יובל היה אדם שתמיד אפשר היה לפנות אליו״.
הקרב שבו נפל החל סמוך לשעה 07:10 ביום שישי. שני מחבלים פלסטינים עצרו ברכב בצומת יהודה וירו לעבר הלוחמים שהיו במקום. במשך יותר מ־20 דקות התנהלו חילופי אש, שהסתיימו לאחר שכוחות תגבור איגפו את המחבלים וחיסלו אותם. לצד יובל נהרג סמ”ר רון יונתן רויטמן, בן 23 מאשקלון, ששירת כמפקד כיתה באותו גדוד. שלושה לוחמים נוספים נפצעו.

התחמושת הרבה שהתגלתה ברכב המחבלים חיזקה במערכת הביטחון את ההערכה כי יעדם היה פיגוע גדול נגד אזרחים. לפי הערכה זו, המפגש עם הלוחמים והקרב שהתפתח בצומת מנעו מהם להמשיך ולממש את תוכניתם. לאחר הפיגוע יצא צה”ל למבצע נרחב באזור חברון. עבור גדוד ארי, שהוקם בשנה האחרונה, זו הפעם הראשונה שבה הוא מאבד לוחמים.
רויטמן הובא למנוחות מוקדם יותר היום. בהוד השרון ליוו אחר הצהריים את יובל בדרכו האחרונה. השר איתמר בן גביר השתתף בהלוויה ונשא הספד, ואחריו דיבר ראש העיר אמיר כוכבי. בדבריו חזר כוכבי אל יובל של הבית: הבן שדאג לאמו ולסבתו, שעשה הבדלה עם אביו ושמר לאורך השנים על קשר עם המטפלת מילדותו. הפרטים האלה הצטרפו לדברי אחיו ובני משפחתו, שנפרדו ממי שהיה עבורם כתובת לעזרה, שותף לסודות ואח גדול ששמר עליהם.