logo

נשך את הסגנית, היכה את המחנכת: תלמיד תקף 2 מורות בבית ספר בכפר סבא

125

התלמיד השליך כיסא לעבר תלמידה, הכה את מחנכת הכיתה בבטנה, נשך את סגנית המנהלת ובעט בפניה. בעקבות האירוע הודיעה הסתדרות המורים כי הלימודים בבית הספר יחלו מחר בשעה 10:00

אביחי חיים
אביחי חיים25/10/2026 - 20:36
קשה לצפייה - בן 17 מפלורידה הכה באכזריות מורה שלקחה לו את הנינטנדו סוויץ'צילום: Flagler County Sheriff's Office

אירוע אלימות חמור התרחש בבית הספר היסודי "א.ד. גורדון" בכפר סבא, לאחר שתלמיד תקף שתי עובדות הוראה ופגע בתלמידה במהלך שיעור. בעקבות האירוע הודיעה היום (ראשון) הסתדרות המורים כי הלימודים בבית הספר יחלו מחר (שני) בשעה 10:00.

על פי הודעת הסתדרות המורים, במהלך השיעור השליך התלמיד כיסא לעבר תלמידה ופגע בה, וכן גרם נזק לרכוש בית הספר. מחנכת הכיתה ניסתה לעצור אותו ולמנוע ממנו להמשיך בהתנהגותו האלימה, אך בתגובה הכה אותה התלמיד בבטנה.

סגנית מנהלת בית הספר, שהוזעקה לכיתה בניסיון להרגיע את התלמיד ולמנוע הסלמה נוספת, הותקפה אף היא. על פי ההסתדרות, התלמיד נשך את ידה ובעט בפניה. עוד נמסר כי האירוע מצטרף למקרי אלימות קודמים שיוחסו לאותו תלמיד.

תלמידים בבית הספר
תלמידים בבית הספר צילום: ShutterStock

סגן מזכ"לית הסתדרות המורים ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי, מיכאל פינטו, גינה את המקרה ואמר: "אנחנו מגנים בחריפות את אירוע האלימות החמור. לא נקבל מציאות שבה עובדי הוראה מותקפים בזמן שהם ממלאים את תפקידם ופועלים להגן על תלמידיהם. כאשר אירועי אלימות חוזרים ונשנים, נדרשת תגובה מיידית, ברורה ונחושה מצד כל הגורמים האחראים".

פינטו הוסיף כי "הסתדרות המורים תעמוד לצד עובדות ההוראה שנפגעו ותפעל בכל הכלים העומדים לרשותה כדי להגן על שלומן ועל ביטחונן".

יו"ר סניף כפר סבא בהסתדרות המורים, עליזה סוקל, התייחסה אף היא לתקיפה: "עובדי ההוראה אינם שק חבטות. לא ניתן להשלים עם מצב שבו עובדות הוראה מותקפות בזמן שהן מנסות לעצור אירוע אלים ולהגן על תלמידים. מדובר בחציית קו אדום".

עוד הוסיפה סוקל: "הצוות החינוכי זקוק לגיבוי מלא ולצעדים ממשיים שיבטיחו את ביטחונו וימנעו את האירוע הבא. נעמוד לצד הצוות החינוכי באופן ברור ונעניק לו את כל המעטפת הנדרשת".

עוד באותו נושא: