היחידה המרכזית של מחוז צפון במשטרה חשפה רשת להפצה ולמכירה של תמונות וסרטונים אינטימיים של נערות ונשים באמצעות אפליקציית טלגרם. במסגרת החקירה נעצר נער בן 17 מאזור חיפה והקריות, שעל פי החשד הפעיל את מערך ההפצה במשך כשלוש שנים, מאז שהיה בן 14, ומכר את החומרים למאות לקוחות. במשטרה מעריכים כי הרווחים מהפעילות הגיעו למאות אלפי שקלים.
החשוד המרכזי הוא תלמיד בית ספר ללא עבר פלילי. יחד איתו נעצרו שני צעירים נוספים, מעט מעל גיל 18, החשודים במעורבות במערך ההפצה. עד כה איתרו החוקרים כ-26 נפגעות, שחלקן היו קטינות בעת צילום הסרטונים. במקביל, עוכבו לחקירה יותר מ-20 בני אדם החשודים ברכישת החומרים ובהחזקתם.
החקירה נפתחה בעקבות פנייה ממוקד 105 של המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, לאחר שהתקבלו תלונות מנערות שתמונותיהן הופצו. בעקבות המידע פתחו בימ"ר צפון בחקירה סמויה, שבמהלכה התברר, לדברי המשטרה, כי מדובר במערך הפצה רחב שכלל גם לקוחות ששילמו עבור גישה לתכנים.
"היתה חקירה סמויה, ובעצם הבנו שמדובר בפרשייה מאוד גדולה בהיקף נרחב, שמעורבים בה גם אזרחים שקנו מאותו קטין תוכן", סיפרה רס"ר אוריין בוחבוט מימ"ר צפון. "מדובר באזרחים שעל פניו הם אנשים נורמטיביים. כל אחד מהם שילם מאות שקלים עבור התוכן שפירסם אותו קטין".

הצמיד סרטונים לפרופילים אמיתיים ברשתות החברתיות
מהחקירה עולה כי החשוד המרכזי אסף חומרים אינטימיים מקבוצות שונות בטלגרם והציע אותם למכירה. על פי החשד, כדי לשכנע לקוחות לרכוש את התכנים, הוא הצמיד לסרטונים פרופילים אמיתיים של נשים מרשתות חברתיות, ובהן אינסטגרם ופייסבוק, במטרה להציג את החומרים כאותנטיים.
"אחת השיטות שלו הייתה לקחת סרטון, להצמיד אליו פרופיל אינסטגרם או פייסבוק של בחורה אמיתית עם השם שלה, ובעצם להראות לאותו קונה שזו בחורה אמיתית מישראל, וככה הוא היה מושך אותם", הסבירה רס"ר בוחבוט.
לדבריה, החשוד גם הכין סרטוני קידום קצרים שנועדו להציג בפני לקוחות פוטנציאליים את היקף החומרים שברשותו. "הוא ייצר גם טיזר- לקח את כל החומר שלו וקיבץ אותו לסרטון קצר שעובר מאוד מהר, כדי להראות את היקף החומר ולגרות אנשים לפנות אליו".
על פי ממצאי החקירה, המחירים נעו בין 100 ל-120 שקלים לסרטון בודד ועד מאות שקלים עבור גישה לקבוצות שונות ולתכנים שהוצעו כמיוחדים, ובהם סרטונים שצולמו במצלמות נסתרות או ללא טשטוש. חלק מהלקוחות רכשו חומרים שוב ושוב ושילמו לאורך התקופה סכומים מצטברים גבוהים.

חלק מהנפגעות לא ידעו שהתיעוד שלהן מופץ
במשטרה מציינים כי עד כה אותרו כ-26 נפגעות, אך החקירה נמשכת והחוקרים פועלים לאיתור נשים ונערות נוספות שתיעוד אינטימי שלהן הופץ. חלק מהנפגעות כלל לא ידעו כי הסרטונים והתמונות שלהן נמצאים ברשת ונמכרים לאחרים.
"הגענו להיקף רחב מאוד של קורבנות. אנחנו מגיעים לעוד בנות שלא יודעות בכלל שהסרטונים שלהן מופצים, ואנחנו נהיה אלה שנצטרך לגבות עדות ולשקף להן את המצב", אמרה רס"ר בוחבוט. לצד חקירת שלושת החשודים בהפצה, המשטרה החלה לחקור גם את רוכשי התכנים. יותר מ-20 מהם עוכבו לחקירה בחשד שרכשו והחזיקו בחומרים האינטימיים.
לדברי בוחבוט, מדובר ב"אנשים נורמטיביים, רובם ללא עבר פלילי, שנחקרים באזהרה. הם טוענים שלא הבינו ברגע ביצוע העבירה את חומרת העבירה".