logo

דקר וניסה להימלט לחו"ל: פוענח רצח הצעיר שגופתו אותרה בבור בבית גוברין

38

צעיר בן 27 מלוד נעצר בחשד לרצח משה צברי, רגע לפני שניסה להעתיק את מרכז חייו לחו"ל. רכבו של הנרצח אותר שרוף, ובהמשך הצליחה המשטרה לאתר את גופתו. הצהרת תובע תוגש נגדו. סנגורו של החשוד: "מדובר בלוחם צנחנים במילואים והוא מכחיש את החשדות המיוחסים לו"

אפרת פורשר
אפרת פורשרעודכן לאחרונה 25/01/2026 - 11:06
שוטרי תחנת קרית גת איתרו גופה בבור עמוק בשטח פתוח בסמוך ליישוב כפר זוהריםצילום: דוברות משטרת ישראל

המשטרה פענחה את רצח משה צברי, שגופתו אותרה בבור בבית גוברין בחודש שעבר - כך הותר הבוקר (ראשון) לפרסום.

המשטרה תגיש היום הצהרת תובע נגד החשוד, צעיר בן 27 מלוד, בחשד לרצח. לפי המשטרה, החקירה החלה ב-8 בדצמבר לאחר שהתקבל דיווח על היעדרותו של צברי. רכבו של צברי אותר כשהוא שרוף כליל באזור יער המלאכים, והחקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז ירושלים, שביצעה פעולות חקירה נוספות שהובילו לאיתור גופתו.

החקירה הסמויה שניהלו חוקרי היחידה המרכזית, תחת צו איסור פרסום ובליווי פרקליטות מחוז ירושלים, העלתה את החשד נגד החשוד. ב-28 בדצמבר הוא נעצר, טרם הספיק לצאת מהארץ, לאחר שלפי החשד תכנן להימלט לחו"ל ולהעתיק את מרכז חייו לשם, כך על פי המשטרה.

סיוע באיתור נעדר בסיכון 
משה צברי
משה צברי צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הבאר בה נמצאה גופתו של משה צברי
הבור בה נמצאה גופתו של משה צברי צילום: דוברות משטרת ישראל

עורך הדין עידן גמליאלי, סנגורו של החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית, מסר: "מדובר בצעיר, לוחם צנחנים במילואים. הוא מכחיש את החשדות המיוחסים לו. לאחר שיוגש כתב אישום ונלמד את חומרי החקירה, נציג את טענותינו בבית המשפט".

ישראל, אחיו של משה, סיפר לוואלה על אחיו ביום שאותרה גופתו: "אחי היה הבן אדם הכי טוב בעולם. כיבוד הורים היה הדבר שהכי חשוב לו". הוא סיפר גם כי אחיו התקשר לאמם ביום שנעלם וביקש ממנה להדליק את הדוד: "הוא לא הגיע ולא שמענו ממנו, וזה לא היה מתאים לו. הוא היה מאוד אחראי, ותמיד כשאיחר היה מודיע".

הסכין ששימשה עפ"י החשד לרצח משה צברי
הסכין ששימשה עפ"י החשד לרצח משה צברי צילום: דוברות משטרת ישראל

בחילוץ גופתו של צברי השתתפה היחידה הלאומית לחילוצים מיוחדים "להבה", לאחר שהוקמו במקום מערכות חילוץ. לפי היחידה, שני מחלצים המשמשים גם כחובשים הורדו אל הבור, ובשל אופי האירוע הורדו למקום גם אנשי מז"פ.

עוד באותו נושא: