logo

גנב את רכבו של הרב הראשי לשעבר ליהדות אתיופיה ונתפס בנסיעה פרועה נגד כיוון התנועה

5

האירוע התרחש בבוקר ה-29 באוגוסט במחלף לה גארדיה בתל אביב. השוטרים הבחינו ברכב שנסע בצורה שמסכנת חיים, חסמו אותו, ניגשו אליו וגילו שהחלון האחורי מנופץ. מבדיקה מהירה שערכו העלו כי מדובר ברכב גנוב

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 14/09/2025 - 17:43
רב יוסף הדנה, לשעבר הרב הראשי ליהדות אתיופיה
רב יוסף הדנה, לשעבר הרב הראשי ליהדות אתיופיהצילום: דוברות משטרת ישראל

רכב שנסע נגד כיוון התנועה במחלף לה-גארדייה בתל אביב עורר את חשדם של שוטרי זרוע הרכבת הקלה. השוטרים ניסו להשיגו וכשהצליחו כילו כי מדובר רכב גנוב שנפרץ ברחוב הפלמ"ח בעיר. בחקירה נחשף כי הרכב שייך לרב יוסף הדנה, רבה הראשי לשעבר של קהילת יוצאי אתיופיה.

רב יוסף הדנה, לשעבר הרב הראשי ליהדות אתיופיה
רב יוסף הדנה, לשעבר הרב הראשי ליהדות אתיופיה צילום: דוברות משטרת ישראל

האירוע התרחש בבוקר ה-29 באוגוסט במחלף לה גארדיה בתל אביב. השוטרים הבחינו ברכב שנסע בצורה שמסכנת חיים, חסמו אותו, ניגשו אליו וגילו שהחלון האחורי מנופץ. מבדיקה מהירה שערכו העלו כי מדובר ברכב גנוב.

מאחורי ההגה ישב פלסטיני בן 46, שוהה בלתי חוקי בישראל. הוא נעצר במקום והועבר לחקירה בתחנת תל אביב דרום. שם התברר פרט מפתיע במיוחד, הרכב שנגנב הוא בבעלותו של הרב יוסף הדנה, שכיהן בעבר כרבה הראשי של יהדות אתיופיה.

בחקירה התברר כי החשוד ניפץ את חלון הרכב ברחוב פלמ"ח, התניע אותו ונמלט מהמקום עד שנתפס בידי השוטרים.

בסיום החקירה הוגש נגדו כתב אישום חמור הכולל כניסה לישראל שלא כחוק, גניבת רכב, פריצה וחבלה במזיד, נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח, וסטייה מנתיב תוך סיכון משתמשי הדרך. יחד עם כתב האישום הוגשה גם בקשה למעצרו עד תום ההליכים.

עוד באותו נושא: