logo

תושב ביתר עילית יואשם בהצתת בית הכנסת של הרב הראשי לשעבר

45

לפי החשד, הצעיר הצית את בית הכנסת "אור חביב" של הרב יצחק יוסף בירושלים באירוע שהתרחש לפני שבועיים - במהלכו גם ריסס גרפיטי במקום. הוא אותר במלון בעיר כשברשותו חומרי בעירה

אפרת פורשר
אפרת פורשרעודכן לאחרונה 23/06/2025 - 09:09
הבאת החשוד בהצתת בית הכנסת "אור חביב" של הרב יצחק יוסף להארכת מעצר, בימ"ש השלום ירושלים, 10 ביוני 2025צילום: ללא

שבועיים לאחר הצתת בית הכנסת "אור חביב" של הרב הראשי לשעבר, יצחק יוסף, בשכונת סנהדריה בירושלים, הפרקליטות הגישה הבוקר (שני) הצהרת תובע נגד צעיר תושב ביתר עילית בחשד שביצע את המעשה.

החקירה התנהלה בשיתוף שב"כ, כשלאחר מעצרו, בבית מלון בירושלים, אותרו בחיפוש בביתו חומרי בעירה, ספריי ריסוס ופריטים נוספים הקושרים אותו למעשים. מעצרו הוארך עד ל־26 ביוני.

הבאת החשוד בהצתת בית הכנסת "אור חביב" של הרב יצחק יוסף להארכת מעצר, בימ"ש השלום ירושלים, 10 ביוני 2025

צילום: ללא

ההצתה התרחשה לפני כשבועיים, כשבית הכנסת "אור חביב" בשכונת סנהדריה הועלה באש. בזירה אותרו סימני הצתה מכוונת, ונגרם נזק רב למקום. על דלת של מבנה סמוך רוסס גרפיטי בצורת צלב קרס. למרות הנזק, לא היו נפגעים באירוע.

בהמשך, מסרה המשטרה כי נעצר חשוד במעשים - יהודי בשנות ה-20 לחייו. הוא נלקח לחקירה, על פרטיה הוטל צו איסור פרסום.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לאחר המקרה כי הינו "מזועזע מהאירוע הנפשע של הצתת וחילול בית הכנסת 'אור חביב' בירושלים, כפי שנקבע על-ידי כבאות והצלה. אסור לנו לאפשר מראות שמזכירים תקופות אפילות בהיסטוריה שלנו. אני קורא לרשויות אכיפת החוק לאתר את הפורעים בהקדם האפשרי ולמצות איתם את מלא חומרת הדין - בין אם השחיתו בית-כנסת או בית-משפט, ובין אם פעלו באלימות נגד כל גורם כלשהו במדינת ישראל".

עוד באותו נושא: